Κυκλοφορούν ήδη στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τα πρώτα τέσσερα ηλεκτροκίνητα ταξί tesla της εταίρίας Taxiway, τα οποία όπως ανέφερε ο πρόεδρος Θεόδωρος Σταυρίδης, είναι φιλικά προς το περιβάλλον και εύχρηστα προς τους επαγγελματίες οδηγούς.


«Βλέπουμε., όπως υποσχεθήκαμε εμείς στην Taxiway, τα πρώτα ηλεκτροκίνητα ταξί να κυκλοφορούν στην πόλη . Ήμασταν οι πρώτοι που εκπονήσαμε το σχέδιο εξηλεκτρισμού των ταξί και κάναμε πράξη την υπόσχεση να έχουμε στη Θεσσαλονίκη μας ταξί νέας τεχνολογίας φιλικά προς το περιβάλλον και πολύ πιο εύχρηστα και εύκολα για τον επαγγελματία οδηγό αλλά και πολύ πιο ευχάριστα για τον επιβάτη.
Τα πρώτα τέσσερα ηλεκτροκίνητα ταξί είναι οχήματα της TESLA και σήμερα στα γραφεία μας παρουσιάζουμε και κάνουμε test drive τα δυο μοντέλα που είναι ελκυστικά για ταξί, το model eye και το model 3», τόνισε ο πρόεδρος της εταιρίας Taxiway και συνέχισε: «Υπάρχει και στην Ελλάδα, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ένα πρότζεκτ το «Κινούμαι ηλεκτρικά 2», το οποίο δίνει μια γενναία επιδότηση στον κλάδο μας, έτσι ώστε να υπάρχει αντικατάσταση από έναν κινητήρα ηλεκτρικής καύσεως σε ηλεκτροκινητήρες που είναι πιο φιλικοί προς το περιβάλλον. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε καθαρότερες και πιο ήσυχες πόλεις. Αν από τα 2.000 ταξί της Θεσσαλονίκης σε ένα χρονικό διάστημα 5, 10 ετών αντικατασταθούν τα 1.000 με ηλεκτροκίνητα, καταλαβαίνετε ότι η μείωση θορύβου και ρύπων θα γίνει αισθητή στην πόλη».

Ίδιο τιμολόγιο για τους πελάτες

«Εμείς στην taxiway αγκαλιάζουμε τις νέες τεχνολογίες δεν τις δαιμονίζουμε, τις προωθούμε και δίνουμε πολύ καλύτερες υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό. Πρέπει ο κόσμος να ενημερωθεί. Σήμερα όταν καλεί ταξί ο πελάτης και βλέπει ένα tesla τρομάζει, νομίζει ότι θα πληρώσει παραπάνω όμως δεν είναι έτσι. Το τιμολόγιο είναι το ίδιο, πληρώνει τα ίδια. Εμείς του δίνουμε μια πολυτέλεια. Μπορεί να ευχαριστηθεί την βόλτα του μέσα στην πόλη και να νιώσει κι αυτός τη νέα τεχνολογία των οχημάτων», υπογράμμισε ο κ. Σταυρίδης.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδω

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…