Υπάρχει πολλή δουλειά ακόμη να γίνει από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε τομείς που ταλαιπωρούν τους πολίτες σημείωσε μιλώντας στον Status 107,7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου. Για το έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα τόνισε ότι δεν ήταν εύκολο γιατί υπήρχε μια κατεστημένη κατάσταση στη χώρα και υπηρεσίες που ήταν σκόρπιες.

Ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε πως οι υπηρεσίες στο gov.gr ανέρχονται στις 1602 ενώ στο πρόγραμμα «Μίτος» είναι καταγεγραμμένες 3000 διαδικασίες. Χαρακτήρισε ως πολύ σημαντικό τον ψηφιακό βοηθό, το σύστημα δηλαδή  τεχνητής νοημοσύνης που έρχεται στο gov.gr και θα απαντά στα ερωτήματα των πολιτών. Αυτό το διάστημα η εφαρμογή δοκιμάζεται για να απαντά σωστά και όπως επισήμανε ο υπουργός, ο ψηφιακός βοηθός είναι μια εφαρμογή που ελάχιστα κράτη διαθέτουν.

Αναφορικά με την εξέλιξη της διαδικασίας έκδοσης νέων ταυτοτήτων, τόνισε ότι κυλά ομαλά, έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα περίπου 17μιση χιλιάδες νέες ταυτότητες, ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς θα είναι έτοιμη η διαδικασία για τον προσωπικό αριθμό του πολίτη.

 

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…