Την πρόσφατη αποκαλυπτική έκθεση της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με την οποία των 84% όσων Ελλήνων εμπλέκονται σε κλοπές και διαρρήξεις είναι Ρομά, κλήθηκε να σχολιάσει στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, η δικηγόρος Χριστίνα Χαλιλοπούλου με έντονη δράση σε Ευρωπαϊκά πολιτικά φόρα στα οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα σε ζητήματα Ισότητας και καταπολέμησης του ρατσισμού.

Ούσα και η ίδια τσιγγάνικης καταγωγής σημείωσε: «Ούτε κι εγώ θέλω να εθελοτυφλώ αλλά θα πω, όπως και εσείς δεν θα μπορείτε να απολογηθείτε οτι σας βάζουν στο ίδιο τσουβάλι με τον κάθε παραβατικό. Καλούμε να υπερασπιστώ ποιους;
Εγω υπερασπίζομαι τους νομοταγείς πολίτες.


Οι τσιγγάνοι έχουμε ενταχθεί όπως κάθε Ελληνας πολίτης
Για τα συγκεκριμένα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. θα σας πω ότι η μελέτη είναι ελλιπής. Από τότε που ήρθαμε δεν αναζητήσαμε καμία άλλη πατρίδα. Μέχρι και το 1990 η επαγγελματική δραστηριότητα ήταν εργάτες γης... καμία κυβέρνηση δεν φρόντισε να τους νομιμοποιήσει» επισήμανε η κ. Χαλιλοπούλου.

Αναφορικά με την έκθεση της Ελληνικής Αστυνομίας εκτίμησε ότι : «Για τα συγκεκριμένα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. θα σας πω ότι η μελέτη είναι ελλιπής» συμπληρώνοντας πως και η ίδια βέβαια δεν μπορεί να τους βγάλει ότι είναι όλοι άγιοι.

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…