Μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι εργασίες για την κατασκευή του flyover στη Θεσσαλονίκη. Ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και στην πρώτη του συνέντευξη σε ΜΜΕ, τόνισε όσον αφορά τις επιπτώσεις στο κυκλοφοριακό της πόλης: «Μας απασχόλησε πάρα πολύ καιρό και ήρθαμε σε επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους και ενδιαφερόμενους φορείς της πόλης και της ευρύτερης περιοχής και είναι γεγονός ότι οι διαστάσεις του είναι πολλαπλές. Αγγίζει τις καθημερινές ανάγκες, την πρόσβαση στην εργασία, την πρόσβαση στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, την οικονομία».

«Σήμερα κοιτάμε με ποιον τρόπο μπορούμε να αμβλύνουμε τις αναμφίβολα, δυσχέρειες που θα προκαλέσει η εκτέλεση, ο περιορισμός αν θέλετε των διελεύσεων από τον συγκεκριμένο δρόμο. Πρακτικά αντί για τρεις λωρίδες ανά κατεύθυνση, θα πάμε στις δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, με ένα εργοτάξιο εκεί πέρα, που συνεπάγεται τη μείωση των ταχυτήτων, την προσοχή που πρέπει να επιδείξουμε όλοι, και τον περιορισμό ενδεχομένως, και των ασκόπων μετακινήσεων».

Για το ενδεχόμενο να υπάρξουν προσφυγές που θα οδηγήσουν στην καθυστέρηση του έργου, ο κ. Κωνσταντινίδης εξέφρασε την ελπίδα του ότι αυτό δεν θα  συμβεί. Οπως τόνισε:

«Ηδη κάποια προσφυγή έχει ήδη ελεγχθεί από το ΣτΕ δεν σταματάει το έργο προχωράει κανονικά, απο κει και πέρα κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει από τον πολίτη να προσφύγει στην δικαιοσύνη αρκεί να μην το κάνουμε αυτό καταχρηστικά ας εκτιμήσουμε την κοινωνική διάσταση του έργου, να δούμε την επόμενη μέρα.

Αυτοί που διαμαρτύρονται για κάποια ζητήματα, μετά διαμαρτύρονται και για τις καθυστερήσεις».

Ερωτηθείς εάν στα μέτρα εξετάζεται η αφαίρεση για κάποιο χρονικό διάστημα, του ποδηλατόδρομου από την Λεωφόρο Νίκης, ο υφυπουργός σημείωσε:

«Αφήνουμε λίγο και τους ειδικούς να κάνουν τις προτάσεις τους, την Τροχαία, τους συγκοινωνιολόγους... Αντιλαμβάνεστε ότι θα χρειαστούν κάποιες παρεμβάσεις, μιλάμε για μία κατάσταση δυναμική η οποία θα μετριέται καθημερινά». Ανέφερε δε  πως κατανοεί την κοινωνία που έχει κουραστεί, που έχει μια δυσπιστία, τονίζοντας παράλληλα:  

«Να δούμε λίγο και σήμερα ποια είναι η πραγματική κατάσταση. Εδώ δεν πάμε να σχεδιάσουμε για το μέλλον, πάμε να αντιμετωπίσουμε υφιστάμενο πρόβλημα. Έρχεται ένα σύγχρονο σχέδιο να μας δώσει το καλύτερο δρόμο στην χώρα».

«Αν δείξουμε όλοι την συνέπεια που πρέπει όλο αυτό το διάστημα, νομίζω ότι θα πάει καλά.

Από την άλλη πρέπει να καταλάβουμε αυτό: εάν σήμερα δεν επεμβαίναμε στην Περιφερειακή Οδό, θα είχαμε μία μόνιμη τέτοια κατάσταση για τα επόμενα χρόνια. Το ζήτημα είναι πόσο γρήγορα μπορούμε να τελειώσουμε, αυτό πρέπει να κοιτάξουμε. Να μην υπάρξουν καθυστερήσεις».

Ο κ. Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε και στα μεγάλα έργα που θα αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο τόσο τη Θεσσαλονίκη όσο και την ευρύτερη περιοχή:

«Με ορίζοντα το 2030, αλλά βέβαια με τα έργα που θα τελειώνουν πολύ πιο γρήγορα, τα επόμενα χρόνια, με ένα καινούριο, αναβαθμισμένο λιμάνι, με καινούρια αεροδρόμια και με οδικούς άξονες, με τον μετασχηματισμό της Δυτικής Μακεδονίας στο νέο της παραγωγικό μοντέλο, με την ενεργειακή αναβάθμιση της Θράκης, νομίζω η Βόρεια Ελλάδα έχει πολύ ευοίωνο κοντινό μέλλον και όχι μεσοπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο.

Αυτό αντανακλάται και στο επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει και στις γηγενείς επιχειρήσεις αλλά και στην προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων και στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Αποκτά η Βόρεια Ελλάδα το ρόλο της, και ιδίως η Θεσσαλονίκη, έχει πολλά project που τρέχουν παράλληλα. Μπορεί να μας δημιουργούν κάποιες πρόσκαιρες δυσκολίες, αλλά σίγουρα σηματοδοτούν την μεταξέλιξη της Θεσσαλονίκης, της Βόρειας Ελλάδας, σε αυτό που είναι προορισμένη να επιτελέσει».

Κληθείς να σχολιάσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που έχει προκαλέσει αντιδράσεις για τον τρόπο φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματικών, υπογράμμισε:

«Ας δούμε λίγο την μεγάλη εικόνα. Μία οικονομία, η οποία πορεύεται σωστά, σταθεροποιείται παρά το ασταθές και προβληματικό διεθνές περιβάλλον, που πηγαίνει καλά, που απολαμβάνει της αξιοπιστίας, που χαμηλώνει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια τα επιτόκια δανεισμού, που προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις εισαγόμενες κρίσεις,που έχει τύχει πιστοληπτικής αναβάθμισης, πολλαπλών μάλιστα, και που την αναγνωρίζουν όλοι ως μία χώρα που προοδεύει και πηγαίνει κόντρα στο κύμα, κόντρα στην διεθνή πραγματικότητα.

Απο κει και πέρα υπάρχουν κάποιες στρεβλώσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Ας μην ξεχνάμε ότι τα προηγούμενα χρόνια είχαμε μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, στις φορολογικές επιβαρύνσεις, πάμπολλες, σε όλη την έκταση της οικονομικής δραστηριότητας που ακουμπούσαν όλους τους κλάδους. Ταυτόχρονα είχαμε πάρα πολλές παροχές για τη στήριξη της κοινωνίας.

Εχουμε μία κυβέρνηση η οποία δεν επέβαλε κανένα φόρο, μειώνει συνέχεια φόρους, από κει και πέρα όταν μειώνεις τους φορολογικούς συντελεστές έχεις την αξίωση να υπάρχει και μία φορολογική συνέπεια. Και αυτό προσπαθούμε σήμερα να εφαρμόσουμε. Δεν μιλάμε για έναν καινούριο φόρο, μιλάμε για κάποια κριτήρια τα οποία προσπαθούμε να τα παραμετροποιήσουμε, να γίνουν όσο γίνεται πιο δίκαια, αλλά από κει και πέρα δε γίνεται κι ένας ελεύθερος επαγγελματίας μικρότερο φόρο από ένα μισθωτό».

«Γίνεται μια συζήτηση και διαβούλευση ώστε αυτή η απόφαση να έχει τα δικαιότερα χαρακτηριστικά» πρόσθεσε.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών ρωτήθηκε στην συνέχεια για το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη και τον τρόπο που ασκεί αντιπολίτευση.

«Θέλω να είμαι δίκαιος», τόνισε ο κ. Κωνσταντινίδης, «ο καθένας δικαιούται το χρόνο του, δεν μπορώ να τον κρίνω, γιατί καταλαβαίνω ότι είναι ανέτοιμος.

Πρέπει πρώτα από όλα να βρει τον προσανατολισμό του ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί καταλαβαίνω ότι υπάρχουν πολύ έντονες αντιπαραθέσεις.

Το παλιό, αυτό που συμβόλιζε ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι εχθές, νικήθηκε. Και νικήθηκε κατά κράτος.

Ας αποφασίσουν οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτόν το χώρο τι χαρακτήρα πρέπει να έχει το κόμμα τους.

Από την άλλη βλέπω ότι στο καινούριο, υπάρχει κι ένα κακό κομμάτι του παλιού. Μην ξανακάνουμε τα ίδια πράγματα. Μην πάμε σε εκείνη τη νοσηρή κατάσταση, μην πάμε σε εκείνη την στείρα αντιπολίτευση. Μην πάμε στις σκληρές, στις έντονες, στα όρια της ύβρεως, αντιπολίτευσης».

Τέλος, στην δημοσιογραφική επισήμανση ότι ο κ. Κασσελάκης τοποθετήθηκε ως αντιπολίτευση με τις δηλώσεις του για τους ελεύθερους επαγγελματίες λέγοντας ότι ο ίδιος θα έβαζε μηδενικούς φόρους, ο υφυπουργός υπογράμμισε:

«Οι αποσπασματικές τοποθετήσεις για διάφορα ζητήματα δεν συνιστούν μία αντιπολιτευτική εικόνα η οποία μπορεί να αξιολογηθεί».

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…