«Τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί ότι τα πρόστιμα και επιβάλλονται και εισπράττονται» τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, μετά την επιβολή προστίμων ύψους 2 εκατ. ευρώ σε δύο πολυεθνικές εταιρίες για αθέμιτη κερδοφορία.

Επισήμανε ότι: «Το κράτος έχει πολλούς μηχανισμούς με τους οποίους επιβάλλει πρόστιμα και κάνει ελέγχους στην αγορά. Ενας από τους μηχανισμούς αυτούς είναι το υπουργείο Ανάπτυξης. Το υπουργείο Ανάπτυξης μέχρι και χθες είχε επιβάλλει 5,5 εκατ. πρόστιμα. Σήμερα είναι 7,5 εκατ. ευρώ σε πρόστιμα για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας. Οι έλεγχοι που έχουν γίνει είναι πλέον δεκάδες χιλιάδες σε όλα τα σημεία, λιανικής πώλησης, χονδρικής πώλησης αλλά και παραγωγής προϊόντων.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πλέον ενδελεχείς έλεγχοι στην αγορά και όπου εντοπίζουμε ζητήματα αισχροκέρδειας επιβάλλουμε πρόστιμα».

Για τις δύο πολυεθνικές στις οποίες επιβλήθηκαν τα πρόστιμα, ο κ. Αναγνωστόπουλος σημείωσε: « Εκτός από το πρόστιμο, πρέπει να γνωρίζει ο καταναλωτής ότι κατονομάζονται και οι επιχειρήσεις. Ολοι οι καταναλωτές γνωρίζουν για ποιες επιχειρήσεις μιλούμε. Αρα όταν βλέπεις μια τέτοια εικόνα θα πρέπει να προσέξεις από που αγοράζεις. Προφανώς θα διορθώσουν τις τιμές τους, και λόγω της επιβολής των προστίμων. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι το πρόστιμο έχει δύο κομμάτια.

Το ένα κομμάτι είναι το χρηματικό πρόστιμο και το άλλο κομμάτι είναι η κατονομασία των επιχειρήσεων που ποτέ στο παρελθόν δεν γινόταν στη χώρα μας. Γι’ αυτό κατονομάζονται οι επιχειρήσεις. Δεν είναι εκδικητικός ο λόγος, είναι για να γνωρίζουν οι καταναλωτές ποιος έχει προβεί σε τέτοιες τακτικές».

 

 

Η αναφορά στα συνολικά πρόστιμα εδώ: Η αναφορά στην κατονομασία των επιχειρήσεων εδώ: Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…