Τριανταφυλλίδης στον Status: Ο κορωνοϊός δεν έχει φύγει - Οι δύο παραλλαγές της Όμικρον δίνουν το έκτο κύμα της πανδημίας

«Ο κορωνοϊός δεν έχει φύγει. Μερικοί παρερμήνευσαν τις προτροπές του υπουργού Υγείας, ο οποίος είχε πει ότι καλό θα είναι όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα ή όσοι είναι πάνω των 65 ετών να φορούν μάσκα», τόνισε ο καθηγητής Γενετικής Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης.

Μιλώντας στον Status και στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Μπλιάτκα, σημείωσε ότι οι ειδικοί περιμέναμε ότι θα υπάρχει κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων και των εισαγωγών. «Οι παραλλαγές Όμικρον 4 και Όμικρον 5 που είχαν εμφανιστεί στην Αφρική, παρουσίασαν μέσα σε δύο μήνες μεγάλη έξαρση.

Όπως εξήγησε οι δύο παραλλαγές δίνουν το έκτο κύμα της πανδημίας καθώς έχουν μεγαλύτερη μεταδοτικότητα από την Όμικρον 2. «Η παραλλαγή Όμικρον, όσοι έχουν μολυνθεί απο αυτήν, δεν παρέχει αρκετή ανοσία και γι΄ αυτό κινδυνεύουν να επαναμολυνθούν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη:

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…