Την παραπομπή σε δίκη του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με αμετάκλητο βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών σχολίασε στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Πέτη Πέρκα.

Οπως ανέφερε «στήθηκε ένα κατηγορητήριο το οποίο δεν αποδείχθηκε ποτέ, ωστόσο απο κει και πέρα αναλαμβάνει βεβαίως η Δικαιοσύνη. Θα περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί το θέμα».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, καλεσμένος στην ίδια εκπομπή, τόνισε ότι «το γεγονός ότι η υπόθεση του Νίκου Παππά πάει στο Ειδικό Δικαστήριο είναι ο λόγος που η ΝΔ το χαρακτήρισε πολιτικό κόλαφο για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Καραγκούνης επισήμανε ότι τόσο η υπόθεση του Νίκου Παππά, όσο και του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για τον οποίο ζητείται η παραπομπή του στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου για παρεμβάσεις στη δικαστική έρευνα της Νovartis, «λέει κάτι για το πως λειτουργούσε η προηγούμενη κυβέρνηση σε τέτοια ζητήματα».

Για το μείζον ζήτημα της ακρίβειας, ο κ. Καραγκούνης επισήμανε την σπουδαιότητα της παρέμβασης στα καύσιμα ενώ αναφορικά με το ηλεκτρικό ρεύμα, τόνισε ότι «σκοπός μας είναι να καταργήσουμε τη ρήτρα αναπροσαρμογής».

Για το ίδιο ζήτημα η κ. Πέρκα ανέφερε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει τι τραβάει το μεσαίο νοικοκυριό. Δεν πήραν μέτρα εγκαίρως σε ότι αφορά την ενεργειακή κρίση, γιατί από εκεί ξεκίνησε όλο το γαϊτανάκι».

«Τη ρήτρα αναπροσαρμογής την ονομάζουμε ρήτρα Κυριάκου Μητσοτάκη γιατί ήταν επιλογή της κυβέρνησης να εφαρμοστεί ακριβώς τότε που ξεκινούσε η ακρίβεια στο ρεύμα για να προστατευτούν οι τέσσερις παίκτες στο χρηματιστήριο ενέργειας» υπογράμμισε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…