Οργισμένη αντίδραση του Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Βιολογίας στο ΑΠΘ Κώστα Βλαχονάσιου, για τα όσα διαδραματίστηκαν το Σαββατοκύριακο με τις καταστροφές στον χώρο όπου κατασκευάζεται η βιβλιοθήκη, εκεί όπου στεγαζόταν για 34 χρόνια η αποκαλούμενη κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό».

«Εγώ δεν μπορώ να δουλέψω στον χώρο μου με αυτές τις συνθήκες, είμαι ανασφαλής. Έχω κάθε έννομο συμφέρον να κινηθώ οπουδήποτε γι΄ αυτά τα πράγματα που γίνονται. Δεν μπορώ να εκπαιδεύσω τους φοιτητές μου, ούτε μπορώ να τους πώ να έρθουν  εδώ να δουλέψουν και να ρίξει ένας μια μολότοφ και να καούμε όλοι.

Να συγκεντρωθούμε όλοι και να σοβαρευτούμε, σ΄ αυτή τη χώρα. Επιτέλους, δεν μπορώ εγώ να δουλέψω έτσι. Καθηγητής Πανεπιστημίου είμαι, έχω την αφρόκρεμα της ελληνικής κοινωνίας εδώ μέσα. Να τα ακούσουν οι υπεύθυνοι, επιτέλους. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα», ανέφερε ο αναπληρωτής καθηγητής μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 107,7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη.

«Εχώ θα κάνω τη δουλειά μου, γι΄ αυτό πληρώνομαι και γιατί είμαι υπεύθυνος φορολογούμενος πολίτης», σημείωσε ο καθηγητής, ο οποίος έχει δουλέψει και σε ξένα πανεπιστήμια.

«Εγώ  γιατί να πρέπει κάθε μέρα να προσπαθώ να επιβιώσω και να προφυλαχτώ από διάφορούς απίθανους που κυκλοφορούν. Ποιος είναι ο ρόλος του Πανεπιστημίου; Θα έπρεπε να είναι το στολίδι μιας χώρας, μιας πόλης», τόνισε ο κ. Βλαχονάσιος και διερωτήθηκε «ποιος είναι εδώ που κάνει κουμάντο». «Αν θέλουμε να έχουμε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο πρέπει να πάρουμε τις ευθύνες πάνω μας. Αν δεν μπορούμε να το κάνουμε ένα πανεπιστήμιο ιδιωτικού δικαίου, όπως είναι τα περισσότερα στην Αμερική», σημείωσε.

Η αγανάκτηση του καθηγητή για την κατάσταση στο Βιολογικό του ΑΠΘ εδώ: Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…