Εγρήγορση και ψυχραιμία συνέστησε στους γονείς, αναφορικά με την εμφάνιση οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά, ο Νίκος Καρανταγλής, παιδίατρος, επιστημονικός συνεργάτης της Παιδοπνευμονολογικής Μονάδας της Γ΄ Παιδιατρικής Κλινική ΑΠΘ στο Ιπποκράτειο, μιλώντας στον Status fm και στη Έφη Παφίτου.

"Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα για έναν αδενοϊό. Στην Ελλάδα δεν έχουμ  κρούσματα. Έχουν αναφερθεί πολλά στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ, σε παιδιά έως και πέντε ετών. Δεν πρέπει οι γονείς να πανικοβάλλονται αλλά να βρίσκονται σε εγρήγορση. Εφόσον παρατηρήσουν συμπτώματα τα οποία εμφανίζουν την εικόνα γαστρεντερίτιδας και γρήγορα αναπτύσσουν τυπική εικόνα ηπατίτιδας, με τον ίκτερο, τους εμέτους, τις διάρροιες και τον πόνο στην κοιλιά, να επικοινωνήσουν άμεσα με τον παιδίατρο τους", υπογράμμισε ο κ. Καρανταγλής.

Αναφορικά με τα υπάρχοντα εμβόλια κατά των γνωστών τύπων ηπατίτιδας, είπε ότι φαίνεται πως δεν καλύπτουν την συγκεκριμένη νόσο, ωστόσο θα πρέπει να αναμένουμε  τόνισε οδηγίες από το ECDC με την ελπίδα να μην χρειαστεί νέο εμβόλιο.

Στο μεταξύ οι έρευνες συνεχίζονται σε όλες τις χώρες που αναφέρουν κρούσματα. Αυτή τη στιγμή, η ακριβής αιτία της ηπατίτιδας παραμένει άγνωστη, γράφει το ECDC, όμως οι Βρετανοί ερευνητές «θεωρούν πως μια μολυσματική αιτία είναι η πιθανότερη λόγω των κλινικών και των επιδημιολογικών χαρακτηριστικών των κρουσμάτων».

Μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί θάνατος, ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις στη Βρετανία χρειάσθηκε να γίνει μεταμόσχευση ήπατος.

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…