Πρύτανης ΑΠΘ στον Status: Δεν κάνουμε σπιθαμή πίσω – Οι εργασίες συνεχίζονται

Μήνυμα ότι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης δεν θα κάνει βήμα πίσω και πως θα συνεχιστούν οι εργασίες για τη δημιουργία βιβλιοθήκης στην πρώην κατάληψη του βιολογικού έστειλε ο πρύτανης του Ιδρύματος Νίκος Παπαϊωάννου, μιλώντας στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη.

«Δεν κάνουμε σπιθαμή πίσω απ΄ ότι είχαμε αποφασίσει και από ότι πρέπει να γίνει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωάννου, σχολιάζοντας τα χθεσινά επεισόδια εντός της πανεπιστημιούπολης του ΑΠΘ, στον προαύλειο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών.

Όπως ανέφερε, πρόκειται για ένα έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και χθες ξεκίνησαν οι εργασίες από το πρωί. «Περίπου το μεσημέρι μαζεύτηκαν κάποια άτομα, τα οποία δεν ξέρω αν ήταν ή όχι φοιτητές και οι οποίοι προπηλάκισαν τους σεκιουριτάδες του ΑΠΘ και δεν άφησαν τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τη δουλειά τους. Έτσι παρενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις. Στη συνέχεια υπήρξε μια καταστρoφή στη ΣΘΕ. Πήραν πυροσβεστήρες και έσπασαν ότι έβρισκαν μπροστά τους. Είχαμε φθορά δημόσιας περιουσίας».

Σύμφωνα με τον πρύτανη συνεχίζονται και σήμερα οι εργασίες ενώ παραμένουν οι αστυνομικές δυνάμεις στο χώρο.

«Δίνουμε στα άτομα αυτά μεγαλύτερη αξία απ΄ ότι τους πρέπει, συζητώντας για τις πράξεις τους. Οι πράξεις αυτές ήταν και είναι καταδικασμένες στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας της ακαδημαϊκής κοινότητας», τόνισε ο κ. Πρύτανης.

Ακούστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου:

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…