«Στις 31 Δεκεμβρίου έκλεισε μια ιστορική για τον αναρχικό χώρο κατάληψη του Βιολογικού. Αντιδράσεις ήταν αναμενόμενο ότι θα υπάρχουν, διότι αυτοί οι άνθρωποι επί 34 χρόνια, αισθάνονταν σαν νοικοκύρηδες στο σπίτι τους και ξαφνικά τους βγάλαμε», είπε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη.

Όπως ανέφερε ο κ. Συρίγος, τα άτομα αυτά «αντέδρασαν με άσχημο τρόπο, αυτά τα οποία έχουν κάνει παραπέμπουν σε εγκληματική οργάνωση».

«Τα γκαζάκια στο σπίτι του εργολάβου που έχει να μετατρέψει τον χώρο από αχούρι σε βιβλιοθήκη για τη Σχολή Θετικών Επιστημών, οι απειλές κατά της ζωής του Πρύτανη, το κηδειόχαρτο κατά του Πρύτανη, μια επίθεση στην Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών. Όλα αυτά παραπέμπουν σε εγκληματική οργάνωση, η οποία δεν διστάζει να απειλήσει, να κινηθεί με αυτούς τους τρόπους», υπογράμμισε ο υφυπουργός Παιδείας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα άτομα αυτά, «χάνουν ιστορικές καταλήψεις και γι΄ αυτό το λόγο συμβαίνουν αυτά τα πράγματα».
«Έχουμε ορισμένες εμβληματικές καταλήψεις, του Βιολογικού ήταν η τρίτη εμβληματική, μεγάλη και παράλληλα η πιο παλιά κατάληψη», τόνισε

και πρόσθεσε: «Επομένως «είναι φυσιολογικό» αυτές οι ομάδες οι οποίες αισθάνονται ότι ήταν το μαγαζάκι τους να ενοχλούνται όταν ο Πρύτανης παίρνει πίσω την περιουσία του πανεπιστημίου».

Ο κ. Συρίγος χαρακτήρισε «γενναίο άνθρωπο» τον Πρύτανη του ΑΠΘ Νίκο Παπαϊωάννου, σημειώνοντας οτι «είναι σοβαρός και άξιος δημόσιος λειτουργός. Υπερασπίζεται και το δημόσιο συμφέρον». «Περιμένω καταδίκη για τις απειλές κατά της ζωής του», υπογράμμισε.

Αναφορικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία, εκτίμησε πως όποτε ξεκινήσει θα υπάρχουν αντιδράσεις. Ένα από τα πανεπιστήμια στα οποία θα τοποθετηθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία είναι και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η αναφορά στoυς καταληψίες και στον Πρύτανη του ΑΠΘ εδώ: Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…