“Αυθαιρεσία 34 ετών” χαρακτήρισε την κατάληψη στο Στέκι του Βιολογικού, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7 και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Βενιέρη. Τόνισε δε, ότι “ήταν γνωστό επί δεκαετίες ότι εκεί υπήρχε στέκι”.

«Ηταν αυθαιρεσία 34 ετών, η οποία έλαβε τέλος. Εμείς δεν πήγαμε ξαφνικά ένα πρωί, μόνο και μόνο να την καταργήσουμε. Στο χώρο αυτό που θα ενοποιηθεί και με όμορα γραφεία, όμορους χώρους, θα δημιουργηθεί μία βιβλιοθήκη. Αποδίδεται λοιπόν, αυτός ο χώρος, στην εκπαιδευτική κοινότητα, σε φοιτητές, ερευνητές, καθηγητές, εκεί θα φτιαχτεί η ενοποιημένη βιβλιοθήκη, της Σχολής Θετικών Επιστημών”, τόνισε.

 «Πανεπιστήμιο σημαίνει ελεύθερη διακίνηση ιδεών, είναι ελεύθερη έκφραση, είναι γνώση,είναι τα πάντα. Αυτό λοιπόν δεν μπορεί να συνάδει με άλλου είδους διαδικασίες οι οποίες σχετίζονται με μία χρησικτησία, αυθαίρετη, στο όνομα (…)κάλυψης κάποιων χώρων.Ακολουθούμε λοιπόν μία τακτική και μία διαδικασία η οποία ενισχύει τόσο τη δημοκρατία, όσο και την ακαδημαϊκή γνώση και την ακαδημαϊκή έκφραση».

Ο κ. Παπαϊωάννου σημείωσε για την ενοποιημένη βιβλιοθήκη που θα δημιουργηθεί ότι είναι ένα έργο, κόστους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ που

χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, είχε εγκριθεί από την Σύγκλητο, και ήταν χρονίζουσα απαίτηση της Σχολής Θετικών Επιστημών.

«Θέλω να είμαι ειλικρινής. Είναι γνωστό δεκαετίες ότι εκεί υπήρχε στέκι. Το θέμα του προγράμματος ΕΣΠΑ, είναι του τελευταίου διαστήματος», υπογράμμισε ο Πρύτανης του ΑΠΘ.

Σχολιάζοντας το «κηδειόχαρτο» που αναρτήθηκε απεικονίζοντας τον ίδιο, ο κ. Παπαϊωάννου επισήμανε: «Θεωρώ  ότι ζω σε ένα κράτος δικαίου. Ως πρύτανης και ως πολίτης έχω πραγματικά απόλυτη εμπιστοσύνη στους θεσμούς, που εγγυώνται τόσο την εφαρμογή των νόμων, αλλά και την  προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων μας. Με βάση αυτό το σκεπτικό συνεχίζω το ακαδημαϊκό μου έργο όπως το είχα εκθέσει στους συναδέλφους μου όταν ήταν η προεκλογική περίοδος για την Πρυτανεία, και συνεχίζω πιστός το έργο μου αυτό».

Η αναφορά στην κατάληψη στο Στέκι του Βιολογικού εδώ: Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…