Κόπτσης στον Status: Σε 3 μέρες τοποθετούνται οι εκπαιδευτικοί για να καλύψουν τα κενά λόγω πανδημίας

Σε περίπου 4.000 ανέρχονται τα εν δυνάμει κρούσματα σε εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με όσα είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ο Αλέξανδρος Κόπτσης ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, τα κενά που δημιουργούνται λόγω της πανδημίας καλύπτονται άμεσα με ένα σχέδιο – προγραμματισμό που έχει το υπουργείο Παιδείας, ενώ κάθε μέρα πραγματοποιούνται τηλεδιασκέψεις για το θέμα για να δίνονται νέες οδηγίες.

«Καταστρώσαμε ένα σχέδιο κάλυψης των κενών με βάσει το υπάρχον προσωπικό, με αναδιαμόρφωση προγράμματος. Πάει καλά έως τώρα. Χθες 4.800 εκπαιδευτικούς διορίσαμε χθες. Ανακοινώθηκαν οι 1.200 προσλήψεις», σημείωσε ο κ. Κόπτσης.

Όπως ανέφερε, ενώ συνήθως οι προσλήψεις γίνονται μια εβδομάδα – δέκα ημέρες, «εμείς σε 3-4 ημέρες θα τοποθετήσουμε αυτούς που ανακοινώθηκαν μέχρι την Παρασκευή». «Επιδιώκουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία για όλους έως τα τέλη της άλλης εβδομάδας», υπογράμμισε.

Ο κ. Κόπτσης τόνισε ότι με τα έως τώρα στοιχεία όλα τα σχολείο δεν έχει κλείσει, «σε δύο νηπιαγωγεία έχουν κλείσει κάποια τμήματα».

Ερωτηθείς για το πότε θα κλείνει ένα τμήμα σε περίπτωση κρουσμάτων, ξεκαθάρισε ότι «δεν συζητήθηκε στην επιτροπή των ειδικών το θέμα για το 50%+1». «Εμείς σεβόμαστε τις εισηγήσεις της επιτροπής», τόνισε ο κ. Κόπτσης, σημειώνοντας πως αυτό που ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι η επιδημιολογική επιτήρηση.

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…