Τα σχολεία έπρεπε να ανοίξoυν γιατί οι συνέπειες του να παραμείνουν κλειστά είναι σε ένα επίπεδο τρομακτικές για τα παιδιά, τόνισε μιλώντας στον Status 107.7 και στον Δημήτρη Βενιέρη, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού. 

Οπως εξήγησε, "Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν, και στο εξωτερικό, ότι τα παιδιά που έζησαν το κλείσιμο των σχολείων, έχει πέσει η ικανότητά τους σε ορισμένα μαθήματα, όπως είναι τα μαθηματικά και οι γλώσσες, κατά 1 με 2 χρόνια. Επομένως τα σχολεία έπρεπε να ανοίξουν.

Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι ιδιαίτερα στα κορίτσια που φοιτούν, σε γυμνάσια και λύκεια, έχει αυξηθεί ακόμη και ο δείκτης αυτοκτονιών", τόνισε η κ. Λινού.

Η καθηγήτρια πρότεινε:  Να δίνονται δωρεάν μάσκες ΚΝ95 σε όλους όσοι μπαίνουν στα σχολεία.  Να δοθεί επιδότηση ώστε να αυξηθεί το κόστος θέρμανσης και να παραμένουν τα παράθυρα ανοιχτά. Να αυξηθούν οι χώροι που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σαν αίθουσες ώστε να είναι τα παιδιά σε απόσταση μεταξύ τους.

 

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…