Κολλάρας στον Status: Νωρίτερα τα μέτρα - Μεγάλη προσέλευση ασθενών στο ΑΧΕΠΑ, λιγότερες οι εισαγωγές

Μεγάλη είναι προσέλευση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ασθενών με Covid τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, λιγότερες είναι οι εισαγωγές. Σύμφωνα με τον Λοιμωξιολόγο και Διευθυντή της 'Α Παθολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτη Κολλάρα αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 120 άτομα που νοσούν με κορωνοϊό.

Όπως είπε στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, «στις τελευταίες εφημερίες ενώ ήταν μεγάλη η προσέλευση περιπτώσεων Covid – φτάσαμε τους 170 ανθρώπους που ήρθαν να εξεταστούν για κορωνοϊό- οι εισαγωγές ήταν περίπου 35 -40». «Είναι μια κατάσταση διαχειρίσιμη για την ώρα στο νοσοκομείο», υπογράμμισε ο κ. Κολλάρας, σημειώνοντας πως και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Παθολογικής Κλινικής είχε ένα κρεβάτι άδειο, γεγονός που το χαρακτήρισε ευχάριστο.

«Είμαστε σε σταθερή κατάσταση στις νοσηλείες αλλά δεν ξέρουμε τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Περιμένουμε μια δύσκολη φάση τις επόμενες εβδομάδες», τόνισε.

Ο κ. Κολλάρας ανέφερε ότι στη Θεσσαλονίκη επικρατεί πάνω από το 50% η παραλλαγή Όμικρον. Ερωτηθείς για τα μέτρα εκτίμησε ότι έπρεπε να τεθούν σε εφαρμογή νωρίτερα.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Κολλάρα στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη:

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…