Βίτσας στον Status Fm: Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα προσπαθήσουμε να υπογράψουμε μια νέα συμφωνία με τη Γαλλία

Τους λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα καταψηφίσει σήμερα την Αμυντική Συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας παρέθεσε ο Δημήτρης Βίτσας, πρώην υπουργός και πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ρ/σ STATUS FM 107.7 και στον Δημήτρη Βενιέρη.

«Η Συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας είναι σεβαστή. Πολύς κόσμος νομίζει ότι σήμερα θα ψηφίσουμε για τα ραφάλ, τις φρεγάτες και τις κορβέτες. Αυτό είναι ψευδές.

Αναδεικνύεται ότι τα τρία ζητήματα που βάζουμε είναι πολύ καθοριστικά. Δηλαδή, το γεγονός ότι η Συμφωνία δεν προϋποθέτει τη στρατιωτική συνδρομή σε ζητήματα που αφορούν την εθνική μας κυριαρχία.

Έχουμε υπογράψει ότι μπορεί να στέλνουμε στρατεύματα στην περιοχή του Σαχέλ, που θα είναι η πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες που στέλνει η Ελλάδα εκτός συνόρων και εκτός ΟΗΕ στρατεύματα σε εμπόλεμη περιοχή. Αυτή η Συμφωνία δε ενισχύει σε τίποτα την αμυντική μας βιομηχανία , ιδιαίτερα όσον αφορά το ζήτημα των ναυπηγείων.

Άρα είναι τρείς ικανότατοι λόγοι αυτή η κυβέρνηση να καταψηφιστεί», καταλήγει ο κ. Βίτσας.

Κληθείς να απαντήσει τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ εφόσον ξαναγίνει κυβέρνηση, ο κ. Βίτσας δήλωσε:

«Εμείς θα προσθέσουμε μια νέα συμφωνία η οποία θα έχει να κάνει με τα ζητήματα που σας είπα. Θα προσπαθήσουμε τουλάχιστον. Εκεί θα δοκιμαστεί η διάθεση της τότε κυβέρνησης της Γαλλίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 2022 η Γαλλία έχει προεδρικές εκλογές. Με την τότε κυβέρνηση της Γαλλίας, να υπογραφεί μια νέα συμφωνία που θα προβλέπει αυτά τα πράγματα και θα αποτρέπει το να στείλουμε εκστρατευτικό σώμα.

Η Αριστερά και οι προοδευτικές δυνάμεις όλες έχουν αποδείξει με τη συμμετοχή τους σε όλες τις δράσεις υπεράσπισης της χώρας ότι είναι δυνάμεις εξόχως πατριωτικές, ευρωπαϊκές, και συγχρόνως υπερασπιστικές», ανέφερε.   

 

 

Ολόκληρη η συνέντευξη:

Το απόσπασμα για τη Συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας:

 

 

 

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…