Συγκλονιστική μαρτυρία φυσιοθεραπεύτριας στον Status Fm: Κάποιοι ασθενείς με covid δεν θα επανέλθουν ποτέ - Είναι τόσα πολλά που δεν τα ξέρει ο κόσμος

Συγκλονίζει η μαρτυρία φυσιοθεραπεύτριας, η οποία σε παρέμβασή της στον «αέρα» της εκπομπής του Δημήτρη Βενιέρη, στον Status Fm, περιέγραψε με τον πιο δραματικό τρόπο, την αδυναμία πολλών ασθενών να επανέλθουν, μετά τη νόσο covid-19.

«Εκείνοι που επιβιώνουν από τη ΜΕΘ έχοντας κολλήσει covid, είτε έχουν μείνει στη μονάδα αυξημένης φροντίδας πρέπει να κοιτάξουμε κάποια στιγμή ότι δεν είναι μόνο αυτοί που βγήκαν και αυτοί που πέθαναν.

Είναι πάρα πολλοί άνθρωποι, που αυτή τη στιγμή είναι καθηλωμένοι στα κρεβάτια, προσπαθούν να σηκωθούν να περπατήσουν, να αναπνεύσουν, να κάνουν απλά πράγματα και δεν μπορούν.

Έχουν περάσει 3-4 μήνες μακριά από τις οικογένειές τους και θα τραβήξει μεγάλο χρονικό διάστημα η αποκατάσταση.

Το ζω και κλαίω μαζί τους. Μπορούσαν να έχουν κάνει το εμβόλιο και να μην περάσουν όλα αυτά που πέρασαν.

Να μην είναι η γυναίκα μόνη σπίτι με τρία παιδιά, να μην έχω εγώ την εγκυμονούσα τη διασωληνωμένη που δεν έχει το παιδί της και κλαίει κάθε μέρα και το παιδί είναι με  νταντά στο σπίτι, γιατί ο πατέρας δεν μπορεί μόνος του να το διαχειριστεί.

Και πάρα πολλοί ακόμα άνθρωποι στα 60, 65, 55, που έχουν αφήσει οικογένειες και παιδιά και δεν μπορούν καν να σηκωθούν να περπατήσουν.

Είναι πάρα πολλοί, απλά αυτοί δεν φαίνονται πουθενά.

Αν πάτε σε κέντρα αποκατάστασης και μιλήσετε με ανθρώπους, κάποια στιγμή όταν τελειώσει η πανδημία, θα πρέπει να βγουν πρόσωπα και ονόματα γιατί έχουμε μείνει στους αριθμούς.

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν πρόσωπα και ονόματα, απλώς δεν έχουν το κουράγιο να βγουν να μιλήσουν σαν κάποιους άλλους.

Εξοργίζομαι γιατί οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν το κουράγιο να μιλήσουν αυτή τη στιγμή γιατί περνάνε τον Γολγοθά τους. Όλοι οι υπόλοιποι που είναι απ’ έξω λένε βλακείες.

Το θέμα δεν είναι πόσοι πέθαναν, αλλά πόσοι θα υποφέρουν  για μια ζωή, γιατί δεν μπορούν να σηκωθούν να περπατήσουν, γιατί δεν μπορούν να συνέλθουν από αυτό που έχει περάσει ο οργανισμός τους.

Κάποιοι δεν θα επανέλθουν ποτέ. Θα μείνουν καθηλωμένοι σε ένα αμαξίδιο, με μπαστούνια ή θα φύγουν από ένα μικρόβιο.

Είναι τόσα πολλά που δεν τα ξέρει ο κόσμος, που νομίζουν ότι επειδή κόλλησε ένας φίλος και δεν έπαθε τίποτα, δεν θα πάθω κι εγώ. Το θέμα δεν είναι να βγεις από τη Μονάδα μόνο, είναι να μπορείς να είσαι όπως ήσουν», περιέγραψε χαρακτηριστικά η ακροάτρια.  

 

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…