Γεραπετρίτης στον Status Fm: Ο Τσίπρας στη ΔΕΘ αναμετρήθηκε με το παρελθόν του - Προσπάθεια ΣΥΡΙΖΑ να αλώσει τη δεξαμενή των ανεμβολίαστων

Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είχαμε «από τη μία, το πολιτικό υπόδειγμα του πρωθυπουργού το οποίο ήταν ενός ηγέτη, ο οποίος έχει έναν μετρημένο λόγο με εντελώς ποσοτηκοποιημένες πολιτικές, γνωρίζει ότι θα είναι στη γη και από την άλλη πλευρά, δίνει ένα όραμα για τη Θεσσαλονίκη και για την Ελλάδα.

Από την άλλη πλευρά είχαμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος χρησιμοποίησε έναν λόγο ο οποίος ήταν εντελώς προσωπικός κατά του πρωθυπουργού», δήλωσε, μεταξύ άλλων, στον ρ/σ της Θεσσαλονίκης Status Fm 107.7 και στον Δημήτρη Βενιέρη, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Αρκεί να δείτε πόσες φορές αναφέρθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό, δεν απευθύνθηκε στο λαό. Στην πραγματικότητα ήταν μια ομιλία, η οποία αναμετρήθηκε με το παρελθόν του ο κ. Τσίπρας. Ακούσαμε για πολλοστή φορά τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις διαγραφές χρεών τα οποία βρίσκονται στη σφαίρα της φαντασίας του ΣΥΡΙΖΑ. Είχαμε τον ορθό λόγο του πρωθυπουργού απέναντι σε ένα λόγο ο οποίος ήταν απλώς λαϊκίστικος», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε:

«Είχαμε πανεπιστήμια τα οποία είχαν απολύτως απαξιωθεί σε ό,τι αφορά τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά προσόντα τα οποία έδιναν. Υπήρξαν άκριτες αναβαθμίσεις και άκριτες νέες εγκαταστάσεις πανεπιστημίων. Ακόμα και πριν τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ φρόντιζε να ιδρύει πανεπιστήμια χωρίς καμία αξιολογική μελέτη, χωρίς ανταπόκριση στην αγορά, απλά και μόνο για να κάνει μια πελατειακή πολιτική.

Με τα πανεπιστήμια υπάρχει γενικότερο ταμπού. Το Πανεπιστήμιο αντιμετωπίζεται όχι ως ένα μέσο για να μπορέσουν τα παιδιά να αποκτήσουν ένα πτυχίο που θα έχει απόκριση στην αγορά και την κοινωνία, αλλά ως ένα μέσο κοινωνικής καταξίωσης».

Ο κ. Γεραπετρίτης, χαρακτήρισε «παθολογικό φαινόμενο» ότι «η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα σε ό,τι αφορά τον ελάχιστο ρυθμό αποφοιτήσεων από τα πανεπιστήμια. Ένας στους τρείς μπαίνει σε μια σχολή και δεν αποφοιτά ποτέ. Κάτω από το 10% είναι ο ρυθμός αποφοίτησης».

Σε ό,τι αφορά τα δημόσια ΙΕΚ, «ενισχύονται ως σχολές από τις οποίες βγαίνουν ειδικές δεξιότητες για τα παιδιά και είναι τα επαγγέλματα που καταγράφονται σε όλους τους καταλόγους ως τα επαγγέλματα του μέλλοντος. […] Τα δημόσια ΙΕΚ τα δήλωσαν 22.000 παιδιά με το παράλληλο μηχανογραφικό», ανέφερε.

«Όλο αυτό το πρότζεκτ το έχουμε εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης ώστε να χρηματοδοτηθούν τα δημόσια ΙΕΚ σε ό,τι αφορά το προσωπικό και τις υποδομές, για να είναι μια ρεαλιστική λύση», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά την πανδημία ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι «για τη Θεσσαλονίκη η αλήθεια είναι ότι υπάρχει σχετική αύξηση σε νοσηλείες στις ΜΕΘ, περίπου 10% το τελευταίο 10ήμερο και στο σύνολο των νοσοκομείων της βόρειας Ελλάδας 5,5%. Αντιστοίχως έχουμε αύξηση και των διασωληνωμένων και των νέων εισαγωγών. Αυτή τη στιγμή δεν δημιουργείται μεγάλη πίεση, αλλά θέλουμε να λειτουργήσουμε προληπτικά έχοντας και την εικόνα από πέρυσι».

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη για να δώσουν ένα μήνυμα εγρήγορσης και προστασίας για κάθε ενδεχόμενο», εξήγησε.

«Με τέτοιον επαμφοτερίζοντα λόγο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν αυτονόητο ότι υπάρχει μια προσπάθεια να αλωθεί η δεξαμενή των ανεμβολίαστων κι εκείνων οι οποίοι είναι αντιρρησίες συνειδησιακοί απέναντι στο εμβόλιο. Δεν υπάρχει καθαρός λόγος εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης», σχολίασε ο κ. Γεραπετρίτης.

«Όσο δεν υπάρχει ξεκάθαρος λόγος από πολιτικά κόμματα και μάλιστα από φορείς οι οποίοι διεκδικούν τη εξουσία, πάντοτε θα βρισκόμαστε απέναντι στα φαινόμενα αυτά, από την μια έχουμε ένα τυπικό λόγο ότι αγκαλιάζουμε τον εμβολιασμό και από τη άλλη να έχουμε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συζητούν με τους αντιεμβολιαστές, αν εμβολιάζονται τελευταία στιγμή όταν κατέστη υποχρεωτικός», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη, «αυτή τη στιγμή ο εμβολιασμός βρίσκεται σε μία σχετική ύφεση, δεν έχει το ρεύμα που είχε, αυτό βεβαίως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, έχει επιβραδυνθεί σημαντικά ο ρυθμός εμβολιασμών».

Αναφέρθηκε, τέλος, σε δύο δεξαμενές ανεμβολιαστών. Από τη μία εκείνους που έχουν συνειδησιακό θέμα και είναι δύσκολο να μεταπειστούν, και εκείνους που εκφράζουν ακόμη την ανησυχία τους και χρειάζονται εξατομικευμένη προσέγγιση.

Ολόκληρη η συνέντευξη:

 

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…