Κατρούγκαλος στον Status Fm: Για αναδρομικά: Όπου υπάρχει αντισυνταγματικότητα πρέπει να καταβάλλεται το αντίστοιχο τίμημα - Τί είπε για τη Φώφη Γεννηματά και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έκρυβε αμηχανία για τις πρόσφατες πυρκαγιές και το «φιάσκο του ανασχηματισμού», δήλωσε, μεταξύ άλλων, o πρώην υπουργός και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ρ/σ της Θεσσαλονίκης Status Fm 107.7.

Ο κ. Κατρούγκαλος καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλαζονεία για τον χαρακτηρισμό «γαλοπούλες» σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι σημαίνει ανασφάλεια, καθώς, όπως είπε, «ο πολιτικός δεν προσβάλλει του πολιτικούς του αντιπάλους».

Στην ερώτηση αν θα πρέπει να δοθούν τα 2 δις αναδρομικών, με αφορμή τις αποφάσεις που καλείται να λάβει το Ελεγκτικό Συνέδριο για 300.000 συνταξιούχους, απάντησε:

«Ακριβώς επειδή στη μέση συνείδηση ο τελευταίος νόμος παίρνει τις αμαρτίες των προηγούμενων, οι αντισυνταγματικότητες για τις οποίες συζητάμε είναι αντισυνταγματικότητες των ασφαλιστικών νόμων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτά τα αναδρομικά μιλάμε. Εγώ θεωρώ ότι όπου υπάρχει αντισυνταγματικότητα πρέπει να καταβάλλεται το αντίστοιχο τίμημα» ανέφερε.

«Όπου υπάρχει αντισυνταγματικότητα, και η αντισυνταγματικότητα αυτή έχει διαπιστωθεί από αποφάσεις δικαστηρίων και διευκρινίζω ότι δεν αφορούν τον δικό μου νόμο. Υπήρχαν δύο ελάσσονες περιπτώσεις που οι δικές μου οι ρυθμίσεις θεωρήθηκαν αντισυνταγματικές και έχουν ήδη καλυφθεί, όλες οι άλλες προηγούμενες περιπτώσεις πρέπει να καλυφθούν», συμπλήρωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Σχετικά με τις αρχαιρεσίες στο ΚΙΝΑΛ, στο ερώτημα ποιόν θα ψήφιζε για αρχηγό του κόμματος, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε ότι θα ψήφισε «κάποιον που θα συνεργαστεί με εμάς. […] Έχω την εντύπωση, ό,τι αν το πω ζημιά θα του κάνω».

«Ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν στον κύκλο του Δημήτρη Τσάτσου, άρα προσωπική σχέση έχω καλή μαζί του, αλλά δεν θέλω να διατυπώσω άποψη υπέρ οποιουδήποτε».

«Είναι και θέμα προσώπου. Αυτή τη στιγμή, τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει στο χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης. Η βασική δύναμη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Από εκεί και μετά, εμείς είμαστε με την απλή αναλογική, που σημαίνει ότι είμαστε υπέρ των συνεργασιών. Αν θα μπορέσουμε να έχουμε μια συνεργασία με αυτόν τον χώρο», ανέφερε. 

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε να μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Φώφη Γεννηματά, ο Γιώργος Κατρούγκαλος απάντησε «Γιατί όχι. Αν έχουμε συνεργασία, γιατί όχι». «Δεν εννοώ να λαφυραγωγήσουμε το ΚΙΝΑΛ», έσπευσε να συμπληρώσει.  

«Εγώ νομίζω ότι η κ. Γεννηματά έχει δώσει το στίγμα της στην πολιτική σκηνή. Οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ θα αποφασίσουν για το τι θα γίνει. Δεν έχει ανάγκη από την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Απλώς είπα, ότι αν έχουμε ποτέ εκλογική διαδικασία, γιατί να μην είναι στο πλαίσιο αυτό να υποστηριχθεί και από εμάς η κ. Γεννηματά», κατέληξε.

Το απόσπασμα για τα αναδρομικά:

Το απόσπασμα για Φώφη Γεννηματά:


Ολόκληρη η συνέντευξη:

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…