Κατρούγκαλος στον Status: "Επικοινωνιακά τεχνάσματα της κυβέρνησης η προετοιμασία στα σύνορα, για ανατροπή της ατζέντας για τις ευθύνες της από την κακή διαχείριση του θέματος των πυρκαγιών

Στην κρίση στο Αφγανιστάν και στο ενδεχόμενο προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη και τη χώρα μας, αναφέρθηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και Τομεάρχης Εξωτερικών ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Status 107.7.

"Ο βασικός μας στόχος θα πρέπει να είναι ο περιορισμός μεν των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να έχουμε υπόψη μας και την πολιτική ευθύνη που έχει η δύση, απέναντι στους κατοίκους του Αφγανιστάν. Άρα αυτό που προτείνουμε εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο εξής διπλός στόχος.

Ο πρώτος είναι να ασκηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση στους Ταλιμπάν, ούτως ώστε κατά το δυνατόν, γιατί η ταυτότητα τους δεν έχει αλλάξει και ο χαρακτήρας τους να μην επαναλάβω τις ακρότητες του παρελθόντος ιδίως απέναντι σε γυναίκες και παιδιά. 

Ο δεύτερος είναι να δημιουργηθεί ένας ασφαλής διάδρομος από το Αφγανιστάν στις γειτονικές χώρες. Εκεί να δημιουργηθούν στρατόπεδα υπό την ευθύνη του ΟΗΕ και αυτό θα έχει την εξής διπλή ιδιότητα. Εάν η κατάσταση δεν είναι τόσο κακή όσο στο παρελθόν να μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να επιστρέψουν στα σπίτια τους, ή αν δεν είναι δυνατόν αυτό και τα πράγματα γίνουν χειρότερα να μπορεί η Ευρώπη με μια διαδικασία υποχρεωτικών μετεγκαταστάσεων βάσει ποσοστού για κάθε χώρα να δεχθεί έναν αριθμό προσφύγων από τα στρατόπεδα αυτά", ανέφερε.

Σχολιάζοντας την προετοιμασία της κυβέρνησης, μίλησε για επικοινωνιακά τεχνάσματα.

"Αυτά είναι επικοινωνιακά τεχνάσματα και γίνονται από την κυβέρνηση με έναν τρόπο μάλιστα που θυμίζει φιέστα της επίσκεψης πολλών υπουργών στα σύνορα μας, για να ανατρέψει τη σημερινή επικοινωνιακή ατζέντα που στρέφεται γύρω από τις ευθύνες της από την κακή διαχείριση του θέματος των πυρκαγιών.

Η αλήθεια είναι ότι οι προσφυγικές ροές δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο από μια κυβέρνηση. Είναι από τη φύση τους παγκόσμιο ζήτημα, που απαιτεί σε επίπεδο τουλάχιστον της δικής μας ηπείρου κοινή ευρωπαϊκή αντιμετώπιση", κατέληξε.

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…