Δια ζώσης θα γίνουν τα μαθήματα στο χειμερινό εξάμηνο στο ΑΠΘ, όπως δήλωσε στον Status 107.7, ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου. 

"Θέλουμε τα παιδιά στο πανεπιστήμιο. Οι πρωτοετείς δεν γνωρίζουν τι θα πεί πανεπιστήμιο και αμφιθέατρο", τόνισε.

Όπως είπε ο πρύτανης του ΑΠΘ, "για το τεχνικό πως αυτό θα γίνεται και πως θα γίνεται ο έλεγχος, υπάρχει τρόπος το συζηταει η πολιτική ηγεσία των υπουργείων Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης μετά απο προτάσεις δικές μας".

Μάλιστα εκτίμησε ότι θα είναι έτοιμα τα πανεπιστήμια για να λειτουργήσουν κανονικά. "Νομίζω ότι το τεχνικό κομμάτι είναι σχετικά όχι τόσο δύσκολο γιατί θα έρθει και θα συμπληρώσει το υπάρχον τεχνικό κομμάτι που χρησιμοποιεί τεχνικά η πολιτεία σε σχέση με την καταγραφή των περιστατικών covid, των εμβολιασμένων των νοσούντων κλπ", ανέφερε ο πρύτανης..

Ερωτηθείς σχετικά με τη ρύθμιση χρεών στον ΕΛΚΕ, πανεπιστημιακών που ασκούν και ελευθέριο επάγγελμα, ο κ. Παπαϊωάννου.

"Αν θέλετε τη δική μου άποψη ως ακαδημαϊκός και δάσκαλος, θεωρώ πως όπως και σε άλλου είδους επαγγέλματα, όταν κάποιος πολίτης του δίνεται η δυνατότητα να κάνει επάγγελμα και πληροί όλες τις φορολογικές του υποχρεώσεις προς το κράτος, τότε το να δίνει κάτι άλλο και κάπου αλλου επειδή, φέρει κάποια ιδιότητα, αυτό άμεσα δεν είναι κατα τη γνώμη μου τόσο λογικό", ανέφερε.

"Δεν είναι θέμα ότι κάποιος δεν πληρώνει, ότι η πλειοψηφία δεν πληρώνει ενσυνείδητα. Όχι όλοι οι συνάδελφοι έχουν στο μυαλό τους την όποια υποχρέωση τους απέναντι στην πολιτεία τη φορολογική και το πανεπιστήμιο όμως μερικές αλλά περιμένουν και αποφάσεις δικαστηρίων για να ολοκληρώσουν  τη διαδικασία", κατέληξε.

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…