ΗΧΗΤΙΚΟ - Θεοδωρικάκος στον Status FM: Φοβική και βαθύτατα προβληματική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των αποδήμων-Τυφλή δημαγωγία και επιπολαιότητα

«Το δικαίωμα των αποδήμων να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους, είναι γραμμένο στο σύνταγμα εδώ και 47 χρόνια»,  τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης,  Status 107,7 και τον Δημήτρη Βενιέρη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να μετράει η ψήφος των αποδήμων για την ανάδειξη της κυβέρνησης. Είναι ολοφάνερα αντισυνταγματικό, δεν υπάρχουν έλληνες δύο κατηγοριών».

Αναφερόμενος στον νόμο του 2019, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως εάν δεν υπήρχε, τότε δεν μπορούσαν να ψηφίσουν οι απόδημοι.

«Μπήκαμε σε μια διαδικασία συζήτησης με τα άλλα κόμματα της αριστεράς  και κυρίως με το ΚΚΕ, το οποίο έβαλε το θέμα, ότι θα ψήφισε αυτό που θέλαμε αλλά θα έπρεπε να αποδεικνύεται ο δεσμός των ελλήνων του εξωτερικού με την πατρίδα. Μέσα από τον διάλογο αυτόν καταλήξαμε σε μια συμφωνία η οποία, έχει ένα σπουδαίο πράγμα το οποίο ήρθε η ώρα να το αξιοποιήσουμε».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, «όλοι οι έλληνες, έως 30 ετών,  οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό μπορούν να μπουν και να εγγραφούν στην πλατφόρμα του υπουργείου Εξωτερικών στον ειδικό εκλογικό κατάλογο, χωρία καμία προϋπόθεση, παρα μόνο να αποδείξουν ότι ένας από τους δύο γονείς τους είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά απλό. Αρα τη γενιά του braindrain την έχουμε καλύψει. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι τα τελευταία 30 χρόνια, δύο από αυτά έχουν ζήσει στην Ελλάδα».

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, «πρόκειται για έναν συμβιβασμό τον οποίο αν δεν τον κάναμε, σήμερα που μιλάμε κανένας έλληνας του εξωτερικού δεν θα μπορούσε να ψηφίσει από την χώρα στην οποία βρίσκεται.

«Συμπέρασμα οι περιορισμοί τότε, δεν ήταν η βούληση της κυβέρνησης, αλλά ήταν μια απαραίτητη προϋπόθεση».

Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να φοβάται την ψήφο των ελλήνων του εξωτερικού. Συνεχίζει να έχει φοβική συμπεριφορά, συνεχίζει να έχει μια λαθεμένη συμπεριφορά απέναντι στο απλό και στο αυτονόητο, που είναι ότι κάθε έλληνας πολίτης που είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους, θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να ψηφίζει από τη χώρα στην οποία βρίσκεται».

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος, «ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι οι έλληνες του εξωτερικού έχουν άλλους εκλογικούς  συσχετισμούς από αυτούς που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ότι θα ψηφίσουν περισσότερο τα άλλα κόμματα ενδεχομένως και την ΝΔ. Θεωρώ αυτή τη στάση βαθύτατα φοβική και πολύ προβληματική από πολιτική άποψη.

Μιλάμε για έλληνες οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Είναι πρωτοφανές και δυστυχώς αυτό κάνει και δυστυχώς χρειάζονται 200 ψήφοι οι οποίες δεν βρέθηκαν και αυτό δείχνει πόσο σημαντικό ήταν αυτό που έγινε το 19».

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ:

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…