Για τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετέφερε τις εκλογές το 2019, μία εβδομάδα μετά την αρχική εξαγγελία, ώστε να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Βουλής και να ψηφιστεί ο Ποινικός Κώδικας που μεταξύ άλλων, περιελάμβανε διάταξη μετατροπής του αδικήματος για την δωροδοκία, από κακούργημα σε πλημμέλημα, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7 και στον Δημήτρη Βενιέρη, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Το πρώτο που πρέπει να υπογραμμιστεί, είναι πράγματι, τον  Ιούνιο του 2019, στις τελευταίες συνεδριάσεις της Βουλής, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταποντιστεί στις ευρωεκλογές, αφού είχαν προκηρυχθεί εκλογές για τις 7 Ιουλίου, αφού η Βουλή επρόκειτο να διαλυθεί εν όψει εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε άρον – άρον, ως κατεπείγοντα, νομοσχέδια, δύο Κώδικες, τον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Τα νομοσχέδια αυτά ούτε συζητήθηκαν όπως θα έπρεπε, δηλαδή, εν εκτάσει, εις βάθος, και ως προς τις καίριες ρυθμίσεις τους, ούτε έγινε η δέουσα κοινοβουλευτική διαδικασία, αλλά ψηφίστηκαν στο γόνατο, με τους βουλευτές να ψηφίζουν ΝΑΙ σε όλα, κατά τη συνήθη πρακτική των 11 τελευταίων ετών της περιόδου των μνημονίων», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Σε αυτούς τους Κώδικες περιέχονταν σκανδαλώδεις ρυθμίσεις. Και ρυθμίσεις οι οποίες για ακατανόητους λόγους,  μείωναν το αξιόποινο, και την ποινική απαξία πολύ σοβαρών αδικημάτων, όπως είναι η παιδεραστία, και ρυθμίσεις οι οποίες είτε αποποινικοποιούσαν, είτε πλημμεληματοποιούσαν, είτε έριχναν στα μαλακά, είτε ουσιαστικά εξασφάλιζαν την παραγραφή για σοβαρότατες αξιόποινες συμπεριφορές για σοβαρότατα εγκλήματα οικονομικά σε βάρος του Δημοσίου», τόνισε η πρώην Πρόεδρος της Βουλής.

«Εγώ θεωρώ ότι έγιναν στοχευμένες κινήσεις, ότι δηλαδή επιδιώχθηκε να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες. Αυτό βέβαια είναι κάτι πάρα πολύ εύκολο να διαπιστωθεί, με μία απλή ερώτηση που θα μπορούσε η Βουλή να  απευθύνει προς την Εισαγγελία, ποιες υποθέσεις ενώ ήταν εν επιδικία, ενώ εκκρεμούσαν, οδηγήθηκαν στην παραγραφή» τόνισε, προσθέτοντας ότι «η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είναι κατεξοχήν αρμόδια για να βάλει ένα τέτοιο ερώτημα, κι έχει και την εξουσία να το διερευνήσει, ακόμα και σε επίπεδο προανακριτικής διερεύνησης».

«Δεν διατηρώ καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε εξυπηρετήσεις, διεπλάκη, με τρόπο οργιώδη, με συμφέροντα» υπογράμμισε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Ο κ. Κοντονής μιλάει τώρα γιατί τώρα τον συμφέρει, δεν μίλησε την κρίσιμη στιγμή, αντιθέτως συμπαρατάχθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ, κατέβηκε στις εκλογές, δεν εξελέγη το ’19 και τώρα κελαηδάει», σημείωσε τέλος η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

Το απόσπασμα για σκοπιμότητες ΣΥΡΙΖΑ και στάση Κοντονή εδώ: Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…