Ν. Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ Γ.Ν.Θ. Παπανικολάου: Τραγική η εικόνα, τεράστια η έκταση του τρίτου κύματος της πανδημίας, μαρτυρήσαμε χθες σαν νοσοκομείο

«Τραγική πλέον η εικόνα - η πίεση αφόρητη, χθες στο Παπανικολάου είχαμε περίπου 60 εισαγωγές, 100 προσελεύσεις,  5  στις ΜΕΘ. Και οι 35 ΜΕΘ του Πανανικολάου είναι γεμάτες», δήλωσε στον Status 107.7 ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Καπραβέλος.

Τόνισε ότι είναι τεράστια η έκταση του τρίτου κύματος, πολύ μεγαλύτερη από το πρώτο και δεύτερο κύμα.

«Μαρτυρήσαμε χθες σαν νοσοκομείο» είπε χαρακτηριστικά. «Τραγική ήταν η χθεσινή εφημερία, η τέταρτη συνεχόμενη για το νοσοκομείο».

Ανέφερε πως «άλλες 18 κλίνες θα δοθούν στο Παπανικολάου, δεν έχουμε το προσωπικό να τις λειτουργήσουμε».

«Είναι μικρότερες οι ηλικίες που έχουμε: μεταξύ 40 και 65 ετών. Ηλικίας 55, 60,65 ήταν οι χθεσινές 5 εισαγωγές στη ΜΕΘ του Παπανικολάου» υπογράμμισε ο κ. Καπραβέλος.

«Δεν βλέπουμε αποκλιμάκωση. Είναι τουλάχιστον άκαιρο να μιλάμε για χαλάρωση των μέτρων

Σε λίγο δεν θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Είναι αφόρητη η πίεση που δεχόμαστε.

Κάτι πρέπει να γίνει για να ελέγξουμε την πανδημία στην κοινότητα.

Αυτό που συμβάλει είναι ότι δεν ελέγχεις το κρούσμα το αφήνεις ελεύθερο και δημιουργείς εστίες υπερμετάδοσης».

«Η αγορά μπορεί να ανοίξει, είναι πιο συμμαζέμενη η συγκέντρωση. Παντού βλέπουμε συναθροίσεις αυτό είναι το πρόβλημα, πρέπει να ελαττώσουμε τις επαφές.

Το μόνο όπλο που έχουμε αυτή την στιγμή είναι το εμβόλιο ώστε να αναπτυχθεί τείχος ανοσίας», τόνισε ο κ. Καπραβέλος, και πρόσθεσε: «Η αγωνία μας είναι μήπως υπάρξει ανοχή στις μεταλλάξεις

Για παράδειγμα, το εμβόλιο της Pfizer, δεν πιάνει το βραζιλιάνικο στέλεχος, της AstraZeneca δεν πιάνει της νοτιοαφρικάνικης παραλλαγής.

Δεν θα ξεμπερδέψουμε γρήγορα με την πανδημία, πρέπει να ελέγξουμε την διασπορά.

Είναι τρομακτική η δυνατότητα αυτού του ιού να μεταλλάσσεται» υπογράμμισε ο κ.Καπραβέλος.

Αναφορικά με τη συζήτηση για διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα, υπογράμμισε ότι δεν θα έχουμε μέχρι τότε αποκλιμάκωση.

 «Ισα - ίσα βλέπω ότι είμαστε σε άνοδο, δυσμενή τα επιδημιολογική δεδομένα, τι Πάσχα να κάνει κανείς όταν δεν θα μπορεί να βρει όχι κρεβάτι για ΜΕΘ αλλά ούτε απλή κλίνη» είπε χαρακτηριστικά ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…