Για τα διαδικαστικά ζητήματα με τα self test, στα οποία δικαιούχοι είναι σε πρώτη φάση περίπου 400.000 εργαζόμενοι στον χώρο της εκπαίδευσης, όχι μόνο εκπαιδευτικοί, αλλά και προσωπικό καθαρισμού και εργαζόμενοι στα κυλικεία, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status 107,7 και τον Δημήτρη Βενιέρη, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

 «Έχει γίνει πρόβλεψη για όλους αυτούς και προστίθενται συνεχώς επαγγελματικές ομάδες και νομίζω ότι τη Δευτέρα θα ξεκινήσουμε πολύ καλά» δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς, σημειώνοντας παράλληλα ότι πρόκειται για μία «δύσκολη», όπως τη χαρακτήρισε δουλειά.

«Όλα αυτά γίνονται στην ΗΔΙΚΑ, έχουμε τους εκπαιδευτικούς που μας τους έδωσε το υπουργείο Παιδείας, παίρνουμε τα στοιχεία για τις καθαρίστριες από το Υπουργείο Εσωτερικών, παίρνουμε από το Υπουργείο Ανάπτυξης στοιχεία για εκείνους, που εργάζονται στα κυλικεία, δηλαδή συγκεντρώνουμε στοιχεία από διαφορετικά μητρώα με τη βοήθεια της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. Αυτή η δουλειά έχει ξεκινήσει από προχθές»

«Νομίζω ότι σήμερα, όλοι θα είναι μέσα στο σύστημα, οπότε όποιος είναι μέσα στο σύστημα, με τον ΑΜΚΑ πηγαίνει και το παίρνει (το self test)» εκτίμησε ο κ. Γεωργαντάς, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι πρόκειται για μία πρωτόγνωρη διαδικασία:

« Αν κάποιος δεν δει το όνομά του, θα υπάρχει δυνατότητα συμπλήρωσης και νομίζω ότι σε λίγες μέρες θα έχει ομαλοποιηθεί η διαδικασία» δήλωσε τέλος, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το σχετικό απόσπασμα εδώ: Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…