Π. Φιλιππίδης - πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης: Σύσκεψη σήμερα για να πάμε σε μία κοινή απόφαση αντίδρασης

Επείγουσα επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης  αντιδρώντας στην απόφαση να μην ανοίξει τη Δευτέρα το λιανεμπόριο στην Περιφερειακή Ενότητα. Σε δηλώσεις του στον Status 107.7 ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης {αντελής Φιλιππίδης, τόνισε ότι στην χθεσινή σύσκεψη των εμπόρων επικράτησε, και δικαίως, μεγάλη αγανάκτηση.

Στην αρχή η κατάσταση ήταν έκρυθμη είπε χαρακτηριστικά.

«Η απόφασή μας ήταν ότι έπρεπε να ενημερώσουμε τον πρωθυπουργό και να ζητήσουμε αναίρεση της απόφασης. Ελπίζω ότι θα επικρατήσει η λογική, δεν ζητάμε κάτι παράλογο» επισήμανε ο κ. Φιλιππίδης.

«Εμείς δεν είχαμε ποτέ ένα κρούσμα στα καταστήματά μας, το θεωρούμε άδικο να κλείνει το λιανεμπόριο χωρίς λόγο.

Θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει αντάρτικο , υπό την έννοια να ανοίξουν τα μαγαζιά τους οι καταστηματάρχες, παραβαίνοντας την κυβερνητική εντολή. Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται επαναστάσεις χωρίς αιτία. Θα κινηθούμε από την Δευτέρα εντός του πλαισίου του νόμου σε περίπτωση που δεν ανοίξουμε» υπογράμμισε.

«Εχουμε στις 11:30 σύσκεψη όλων των προέδρων των εμπορικών συλλόγων του νομού για να πάμε σε μια κοινή απόφαση.

 Δεν πιστεύω στις παραβατικές τακτικές. Είναι ένας κακός νόμος αλλά νόμος, μπορούμε να κάνουμε πράγματα και για να δείξουμε ότι αδικηθήκαμε και να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας

Από αύριο το πρωί έχουμε προετοιμάσει το πλάνο για το πώς θα κινηθούμε».

Ο κ. Φιλιππίδης, ανέφερε ότι στην επικοινωνία που είχε με το Νίκο Χαρδαλιά, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας του εξήγησε ακριβώς τους λόγους γι’ αυτήν την απόφαση που είναι ότι στη Θεσσαλονίκη δυστυχώς οι τάσεις στα λύματα είναι ανησυχητική, η τάση είναι πολύ μεγάλη και περιμένουμε μεγάλη αύξηση κρουσμάτων, ενώ στην Αθήνα η τάση έχει σταθεροποιηθεί.

Το άνοιγμα της αγοράς είναι και μια μεγάλη ψυχολογική ανάγκη για τον κόσμο, σημείωσε τέλος ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

 

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…