"Για το συγκεκριμένο κομμάτι ποτέ δεν υπήρχε στην ιδιοκτησία του δήμου, πάντα ανήκε στο κράτος,- με έναν νόμο το 1993 δεσμεύτηκε μια μεγάλη έκταση και θεσμοθετήθηκε ότι θα λειτουργεί ως τουριστική μαρίνα" επεσήμανε μιλώντας στον Status 107.7 ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης αναφορικά με το θέμα της αξιοποίησης της μαρίνας Αρετσούς από το ΤΑΙΠΕΔ-  απέναντι στο οποίο ο δήμος προτίθεται να επιστρατεύσει όλα τα ένδικα μέσα για το πάγωμα της διαδικασίας.

"Δυστυχώς δεν μπορούμε να επέμβουμε ως δήμος παρά μόνο να καταθέτουμε προτάσεις για την αξιοποίηση των διαφόρων χώρων"  σημείωσε. Οπως ανέφερε: "Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε και μεγάλες απαιτήσεις από μία ΕΤΑΔ που έχει περίπου 70 χιλιάδες ακίνητα να διαχειριστεί. Πρέπει να αλλάξει αυτή η νοοτροπία στο δημόσιο".

"Θέλουμε να γίνει μία ήπια επένδυση να μπορεί να λειτουργήσει ως τουριστικός υμένας, να προσφέρει στον τουρισμό και στην οικονομία της περιοχής".

"Πρέπει να δούμε πέρα από το δάχτυλό μας. Σκοπός αυτής της επένδυσης είναι να ζωντανέψει η παραλία, να ζωντανέψει η Καλαμαριά κι όχι να γίνει ένα μεγαθήριο που δεν θα μπορεί καν να βλέπει ο περιπατητής τη θάλασσα.

Το μέλημά μας δεν είναι να δώσουμε τη μαρίνα για να έρθουν 50 οικογένειες να πάρουν ακίνητα να μείνουν.

Θέλουμε να γίνει μια τουριστική μαρίνα

Σκεφτείτε ότι η μαρίνα με το χάλι που λειτουργεί έχει κέρδη, τα κέρδη θα είναι τεράστια αν γίνει τουριστική τύπου Φλοίσβου" τόνισε ο κ. Δαρδαμανέλης.

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…