Καιρίδης στον Status FM: "Διερευνητικές χαμηλών προσδοκιών"

Για διερευνητικές χαμηλών προσδοκιών έκανε λόγο ο Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Καιρίδης μιλώντας στον Status FM.

"Το πάγωμα της ευρωτουρκικής σχέσης είναι μιας μορφής κύρωση και αυτό θέλει να ξεπαγώσει η Άγκυρα μέσω των διερευνητικών", τόνισε. Δεν μιλάμε για διαπραγμάτευση υπογράμμισε ο κ. Καιρίδης, είναι μη δεσμευτική, χωρίς πρακτικά συζήτηση για την αναζήτηση σημείων επικοινωνίας. "Η Τουρκία είναι αδύναμη για αυτό δεν έχει υπογράψει καμία συμφωνία για το δίκαιο της θάλασσας με κανέναν! Η θέση της δεν εδράζεται ούτε κατ’ ελάχιστο στο διεθνές δίακιο, για αυτό ανοίγει άλλα θέματα για να υποσκάψει τον διάλογο. Εδώ είμαστε για να την ξεμπροστιάζουμε", είπε. Σχετικά με την παρέμβαση Σαμαρά, είπε πως οι θέσεις του Αντώνη Σαμαρά είναι γνωστές και "τις ακούμε όπως είπε με ενδιαφέρον". "Δεν χρειάζεται να καλλιεργείται ψύχωση στον ελληνικό λαό για τις διερευνητικές", τόνισε.

"Και το χαρτί της Χάγης η Τουρκία δεν θα το δεχτεί ποτέ. "Εμείς δώσαμε και μία διέξοδο λύσης, θα λέει αύριο η Ελλάδα", είπε. 

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…