Β. Καπερνάρος στον Status FM: Στο φέρετρο αναστέλλονται οι ελευθερίες

"Λάθος στη διαχείριση από πλευράς κυβερνήσεως έγινε στην υπερβολική ανεκτικότητα, θα έπρεπε να δείξει ισχυρότερα ότι ισχύουν οι νόμοι", δήλωσε πριν από λίγο ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος μιλώντας στον Status FM και τον Δημήτρη Βενιέρη, σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν χτες στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου παρά τις απαγορεύσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας.

"Όλοι πρέπει να σέβονται τους νόμους που ψηφίζουν οι εκπρόσωποί μας στην Ελληνική Βουλή. Στο φέρετρο αναστέλλονται οι ελευθερίες, έχουμε να κάνουμε με την προστασία της ζωής, αν δεν μπορούμε να το αντιληφθούμε αυτό και ενώ έχει προειδοποιήσει η κυβέρνηση κι εμείς θέλουμε να κάνουμε το νταϊλίκι μας, τότε κάτι πάει στραβά στη διαχείριση", είπε. "Πρέπει να περισώσει την πολιτική ζωή από τη γραφικότητα και τη γελοιότητα. Ο κόσμος απεχθάνεται τον τρόπο του εορτασμού αυτών των επετείων", συμπλήρωσε, "Έχουμε υπέρτερα προστατευταία αγαθά, όπως της ζωής, είναι πιο βαρύ από το να κάνουμε μια πορεία".

Ο ίδιος διευκρίνησε ότι οι νόμοι ορίζουν την βαρύτητα των αγαθών που χρήζουν προστασίας. Είναι το οξυγόνο αυτών των ομάδων τα επεισόδια, είπε ο κ. Καπερνάρος. "Εχουμε να κάνουμε με το άρθρο 285 του ποινικού κώδικα, που προβλέπει ότι αν ασθενήσει εξ αιτίας μου κάποιος μπορώ να καταδικαστω μέχρι 10 χρόνια και αν πεθάνει μέχρι ισόβια. Η προστασία της δημόσιας υγείας καθορίζεται ως υπέρτατο προστατευταίο αγαθό και από την διακύρηξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων", τόνισε ο ίδιος.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…