“Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη ξέφυγε, ο κορωνοιός είναι πραγματικά παντού, συμφωνώ με το Δήμαρχο, τον κ. Ζέρβα, ο οποίος είπε ότι τα πάντα πρέπει να κλείνουν νωρίτερα, 8 ή 9 το βράδυ”, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και στον Δημήτρη Βενιέρη, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

“Το πρόβλημα εντοπίζεται σε λίγους ανεύθυνους, που έκαναν πάρτι σε κλειστούς χώρους, άρα αυτό είναι βέβαιο, ότι αυτό θα οδηγήσει σε περαιτέρω μέτρα, που θα δυσκολέψουν την οικονομία. Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να στηρίξει τις επιχειρήσεις, μέχρι να έρθουν καλύτερες μέρες” δήλωσε η κ. Μπακογιάννη, συμπληρώνοντας ότι “όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα.”

“Έχουμε μια παγκόσμια κρίση και δίνουμε μια μάχη. Όμως αυτή την μάχη θα την κερδίσουμε μόνον με την συμμετοχή και των πολιτών”,  τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

Αναφερόμενη στην κριτική της αντιπολίτευσης για ολιγωρία της κυβέρνησης στην ενίσχυση του ΕΣΥ, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι «σε όλα αυτά, απαντάμε με στοιχεία. Ξεκινήσαμε με 500 ΜΕΘ και σήμερα έχουμε πάνω από 1200. Για τα στήσεις μια ΜΕΘ χρειάζεται χρόνος δεν είναι εύκολη διαδικασία

Έχουμε επίσης προσλάβει 4000 στον τομέα της υγείας και συνεχίζουμε. Όμως οι προσλήψεις πρέπει να γίνουν με διαφάνεια. Η αντιπολίτευση γνωρίζει ότι όλα αυτά είναι δύσκολα, όμως παίζει ένα παιχνίδι εντυπώσεων».

Αναφορικά με την επίθεση στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και στην ερώτηση, αν θα συλληφθούν οι δράστες, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι “δεν είναι εύκολο, όταν η αστυνομία δεν ειδοποιείται, και εδώ θέλω να είμαι ξεκάθαρη”, τόνισε, “έχουν ευθύνη και οι ακαδημαϊκές αρχές, γιατί όταν η αστυνομία ειδοποιείται, έρχεται.

Πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι θα εντοπιστούν, θα δικαστούν και θα καταδικαστούν, γιατί ξεπέρασαν κάθε όριο ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Δεν υπάρχει καλή και κακή βία, πρόκειται για φασιστικές αντιλήψεις και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστούν”.

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…