«Υπάρχει ένα ζήτημα, η κυρία εισαγγελέας, αναιτιολόγητα, χωρίς να έχει αξιολογήσει πράγματι τον πρότερο βίο των καταδικασθέντων – διότι έχουμε καταδικαστική απόφαση- προχώρησε σε μία πρόταση, όπως είχε δικαίωμα, με την οποία προτείνει να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση η οποία θα ασκηθεί από τους καταδικασθέντες», επεσήμανε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7 και τον Δημήτρη Βενιέρη, ο Φώτης Κουβέλης σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε μεταξύ προέδρου και εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Και πρόσθεσε:

«Είναι αναξιολόγητη η πρότασή της με την έννοια ότι δεν έλαβε υπόψη της  εκείνο που ουσιαστικά υπέδειξε η πρόεδρος του δικαστηρίου, η κα. Λεπενιώτη, δηλαδή να ελέγξει όχι μόνο τα ποινικά τους μητρώα, αλλά εάν παραβίασαν και τους όρους με τους οποίους είχαν προφυλακιστεί ή αφέθησαν ελεύθεροι με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, με συγκεκριμένους όρους, δηλαδή της εμφάνισης, της τήρησης, όλων εκείνων που έταξε προηγούμενη δικαστική απόφαση, αναφορικά με την μη προφυλάκισή τους. Αυτό δεν το πρότεινε.

Και οφείλω να σας πω, η μακρά μου αν θέλετε, θητεία στα ποινικά δικαστήρια, μου επιτρέπει να διαπιστώνω ότι είναι η πρώτη φορά που έχουμε τέτοια αναντιστοιχία της εισαγγελικής προτάσεως με εκείνα τα οποία το δικαστήριο κυριαρχικά απεφάνθη αναφορικά με την καταδίκη των συγκεκριμένων κατηγορουμένων».

Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι αυτό δεν είναι εκτός των νομικών γραμμών, με την έννοια ότι δικαιούται ο οποιοσδήποτε εισαγγελέας να υποστηρίξει ό,τι θέλει αλλά το γεγονός ότι υποστηρίζει την συγκεκριμένη πρόταση της η εισαγγελέας, το ανασταλτικό, εάν ασκηθεί η έφεση, πράγματι προκαλεί εντύπωση. Διότι βρίσκεται σε αναντιστοιχία με όλα εκείνα τα οποία καταγράφονται ως υλικό, τα οποία πρέπει να αξιολογηθούν, αν δικαιούνται να πάρουν το ανασταλτικό από την ώρα που θα ασκήσουν έφεση».

Η αναφορά στην δίκη της Χρυσής Αυγής εδώ: Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…