του Λεοντή Μαχαιρά

  Η Καλαμαριά συνδέθηκε από σήμερα με το Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς ο νέος κλάδος του δικτύου τέθηκε σε λειτουργία για το επιβατικό κοινό, λίγες ώρες μετά την επίσημη τελετή παράδοσης στον σταθμό «Μίκρα». Η νέα γραμμή προσθέτει πέντε σταθμούς και περίπου 4,5 χιλιόμετρα υπόγειας διαδρομής, διευρύνοντας για πρώτη φορά το Μετρό πέρα από τον αρχικό κορμό της γραμμής. 

Η πρώτη επίσημη διαδρομή πραγματοποιήθηκε το πρωί παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος βρέθηκε στον συρμό που κινήθηκε προς τη Μίκρα πριν από την τελετή. Στον σταθμό πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός και ακολούθησαν οι τοποθετήσεις της πολιτικής ηγεσίας και των εκπροσώπων των φορέων που συμμετείχαν στην υλοποίηση του έργου.

Οι πέντε νέοι σταθμοί είναι η «Νομαρχία», η «Καλαμαριά», η «Αρετσού», η «Νέα Κρήνη» και η «Μίκρα». Ο νέος κλάδος συνδέεται με την υφιστάμενη γραμμή στην «25ης Μαρτίου» και από εκεί οι συρμοί συνεχίζουν είτε προς τη Μίκρα είτε προς τη Νέα Ελβετία. 

Η διαδρομή από τη Μίκρα μέχρι τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό υπολογίζεται σε περίπου 24 έως 26 λεπτά, ενώ η μετάβαση από την Καλαμαριά προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης αναμένεται να πραγματοποιείται σε λιγότερο από 20 λεπτά. Στο κοινό τμήμα της γραμμής οι συχνότητες ξεκινούν περίπου από τα τρία λεπτά, ενώ στον κλάδο προς Καλαμαριά η μέση απόσταση μεταξύ των δρομολογίων διαμορφώνεται περίπου στα 4,5 λεπτά. 

Μητσοτάκης: Νέα δεδομένα για τις μετακινήσεις

Από τον σταθμό «Μίκρα», ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στη σημασία της ολοκλήρωσης του έργου και στην επίδραση που εκτιμά ότι θα έχει στην καθημερινότητα των κατοίκων της Θεσσαλονίκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πολυετή πορεία μέχρι την παράδοση της επέκτασης, αλλά και στη σημασία της συνέχισης των έργων υποδομής. Στην ομιλία του έθεσε ήδη τον επόμενο στόχο, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση προχωρά στον σχεδιασμό για την επέκταση του Μετρό προς τις βορειοδυτικές συνοικίες της πόλης. 

Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στην οδό Πόντου, απευθυνόμενος στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου AKTOR, Αλέξανδρο Εξάρχου. Ο πρωθυπουργός ζήτησε να υπάρξει δέσμευση για την ολοκλήρωση του έργου.

Η συγκεκριμένη αναφορά δεν είναι άσχετη με την ευρύτερη εικόνα των έργων στην Καλαμαριά. Η Πόντου αποτελεί μία από τις σημαντικές οδικές παρεμβάσεις που βρίσκονται στο επίκεντρο του σχεδιασμού για την περιοχή και επανέρχεται πλέον με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα στο δημόσιο διάλογο.

Τι είχε πει ο Ταχιάος στον Status FM για την Πόντου

Με την έναρξη λειτουργίας της επέκτασης προς την Καλαμαριά στις 27 Αυγούστου, ανοίγει πλέον ο δρόμος για το επόμενο σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη του δικτύου στην περιοχή.

Ο Νίκος Ταχιάος αναφέρθηκε πριν από λίγες ημέρες, μιλώντας στον Status FM 107.7 για την κατασκευή της οδού Πόντου, την οποία χαρακτήρισε ως το επόμενο σημαντικό έργο που θα ολοκληρώσει το κεφάλαιο της ανάπτυξης του Μετρό στην Καλαμαριά.

Η σημερινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού προσδίδει πλέον σαφέστερο χρονοδιάγραμμα σε αυτή την εκκρεμότητα. Η ημερομηνία που τέθηκε για την ολοκλήρωση της Πόντου είναι στις αρχές Απριλίου του 2027, γεγονός που σημαίνει ότι η περιοχή της Καλαμαριάς περνά από την παράδοση της νέας γραμμής του Μετρό σε έναν νέο κύκλο έργων οδικής και συγκοινωνιακής αναβάθμισης.

Η Πόντου αποκτά έτσι ιδιαίτερη σημασία και σε επίπεδο καθημερινής κυκλοφορίας, καθώς η λειτουργία του νέου σταθμού «Μίκρα» αυξάνει τη σημασία της ευρύτερης περιοχής ως συγκοινωνιακού κόμβου. Ο συγκεκριμένος σταθμός βρίσκεται στη συμβολή της Α. Παπανδρέου με την Πόντου. 

Ο Ταχιάος για τις δυσκολίες του έργου

Στην τελετή, ο Νίκος Ταχιάος στάθηκε στις τεχνικές και διοικητικές απαιτήσεις που χρειάστηκε να αντιμετωπιστούν μέχρι να φτάσει η επέκταση στο στάδιο της λειτουργίας.

Όπως εξήγησε, το έργο δεν περιορίστηκε στην κατασκευή των σηράγγων και των σταθμών. Η ολοκλήρωση προϋπέθετε την παράδοση διαφορετικών επιμέρους τμημάτων, την ένταξή τους στο υφιστάμενο δίκτυο και την προσαρμογή των συστημάτων αυτοματισμού ώστε ο νέος κλάδος να λειτουργεί με ασφάλεια μαζί με τη βασική γραμμή.

Σημαντικό μέρος της προσπάθειας αφορούσε μάλιστα εργασίες που δεν ήταν ορατές στους πολίτες. Ανάμεσα σε αυτές ήταν η ανάπτυξη, ο έλεγχος και η πιστοποίηση του λογισμικού και των συστημάτων που υποστηρίζουν την αυτοματοποιημένη λειτουργία του Μετρό.

Για την επέκταση χρειάστηκε επίσης να προστεθούν 15 νέοι συρμοί, ενώ ο σχεδιασμός του κλάδου απαιτούσε την τεχνική ενσωμάτωσή του στο ήδη λειτουργούν σύστημα.

Νέα καθημερινότητα για την ανατολική Θεσσαλονίκη

Με την έναρξη των δρομολογίων, οι κάτοικοι της Καλαμαριάς, της Νέας Κρήνης, της Αρετσούς και των γύρω περιοχών αποκτούν απευθείας πρόσβαση στο δίκτυο του Μετρό.

Η εμπορική λειτουργία θα ξεκινήσει στις 15:00 και, μαζί με την επέκταση, θα επανέλθει το πλήρες ωράριο λειτουργίας της Γραμμής. Από Δευτέρα έως Πέμπτη και την Κυριακή οι τελευταίες αναχωρήσεις από τους τερματικούς σταθμούς πραγματοποιούνται στις 00:30, ενώ Παρασκευή και Σάββατο η λειτουργία παρατείνεται μέχρι τις 02:00.

Ειδικές ρυθμίσεις προβλέπονται και για τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Το δίκτυο θα λειτουργήσει σε 24ωρη βάση στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου, καθώς και στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου, ώστε να εξυπηρετηθεί η αυξημένη επιβατική κίνηση.



Για τη Θεσσαλονίκη, η σημερινή ημέρα είναι κάτι παραπάνω από μια τελετή παράδοσης. Είναι η πρώτη ημέρα κατά την οποία το Μετρό λειτουργεί με δύο κλάδους και παράλληλα τίθεται σε πρώτο πλάνο η επόμενη σειρά έργων, με την Πόντου να αποκτά συγκεκριμένο ορίζοντα και τη βορειοδυτική επέκταση να περνά στην επόμενη φάση σχεδιασμού.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…