Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, όπου από χθες αργά το απόγευμα μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά. Η φωτιά ξέσπασε γύρω χθες στις 20:30 και έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω και των ισχυρών ανέμων.
Οι φλόγες έχουν κάψει δασικές εκτάσεις, βιοτεχνίες και αυτοκίνητα που υπήρχαν εντός αυτών, ενώ από την πύρινη λαίλαπα έχουν καταστραφεί και υποδομές ηλεκτροδότησης. Οι φλόγες μάλιστα κατά τη διάρκεια της νύχτας έφτασαν πολύ κοντά σε σπίτια στην περιοχή της Φιλοθέης, όμως χάρη στην υπεράνθρωπη προσπάθεια των πυροσβεστών αλλά και των εθελοντών, οι κατοικίες δεν παραδόθηκαν στις φλόγες. Ωστόσο, αυλές και παραπήγματα στην περιοχή έχουν υποστεί ζημιές.
Επί τόπου συνεχίζουν να επιχειρούν 160 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 52 οχήματα αλλά και πλήθος εθελοντών και εθελοντικών ομάδων. Με το πρώτο φως ενεργοποιήθηκαν για την αεροπυρόσβεση και τα εναέρια μέσα.
Συνελήφθη 76χρονος για την πρόκληση της φωτιάς
Συνελήφθη ως ο υπαίτιος της πρόκλησης της μεγάλης φωτιάς στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης ο 76χρονος που είχε αρχικά προσαχθεί ως βασικός ύποπτος από την Πυροσβεστική.
Ο 76χρονος είχε προσαχθεί αρχικά ως βασικός ύποπτος για την πρόκληση της μεγάλης φωτιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας βρέθηκε στο στόχαστρο μετά από μαρτυρικές καταθέσεις ενώ μετά την προσαγωγή του, ομολόγησε πως πράγματι εκείνος ευθύνεται για την πύρινη κόλαση στη δυτική Θεσσαλονίκη και συνελήφθη.
Κατά πληροφορίες, ο 76χρονος προκάλεσε την πυρκαγιά όταν προέβη σε επικίνδυνη συμπεριφορά με το όχημά του, προκαλώντας σπινθήρες που είχαν ως αποτέλεσμα την εκδήλωσή της. Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε επίσης ότι παρουσίαζε εμφανείς ενδείξεις μέθης. Ο ηλικιωμένος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών.
Κατά πληροφορίες, το όχημα από το οποίο ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά είναι το παρακάτω: