Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη για Όλους» κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα δημοψήφισμα για την ανάπλαση της ΔΕΘ.

Την ανακοίνωση έκανε από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Σπύρος Πέγκας. «Έχουμε ευθύνη απέναντι στους δημότες που εξέφρασαν με την υπογραφή τους να γίνει στη ΔΕΘ ένα μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο», σημείωσε ο κ. Πέγκας, τονίζοντας πως θα συνεχίσει τον αγώνα για τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Η προσφυγή κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα και εντός των ημερών αναμένεται να γνωστοποιηθεί στη δημοτική αρχή. Είχε προηγηθεί η προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, η οποία όμως την είχε απορρίψει.

Η παράταξη Πέγκα υποστηρίζει ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 2 Απριλίου, «στηρίχθηκε σε γνωματεύσεις και απόψεις μη αρμοδίων υπηρεσιακών στελεχών, ενώ δεν αναφέρθηκε ποτέ, ούτε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ούτε ήρθε για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο η δεύτερη υποβολή που έγινε από την Οργανωτική Επιτροπή με τους πληρεξούσιους δικηγόρους που εκπροσωπούσαν όλον τον κόσμο, τις 23.214 που υπέγραψαν δηλαδή για το δημοψήφισμα».

Αιχμηρή απάντηση Αγγελούδη

Με αιχμηρό τρόπο απάντησε ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αντιλαμβάνεται πως «θα πρέπει να συντηρηθεί το θέμα για λόγους πολιτικής σας παρουσίας». «Μόνο που θέλουμε να μας ενημερώνετε κάθε φορά και για το αποτέλεσμα των άλλων οργάνων, που δεν κρίνουν τη ΔΕΘ αλλά κρίνουν τη νομιμότητα ενός δημοψηφίσματος, γιατί περί αυτού είχαμε μιλήσει», τόνισε ο δήμαρχος.

Ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι το έργο το κάνει η κυβέρνηση και όχι ο δήμος. Επανέλαβε τις θέσεις της διοίκησης του δήμου και σημείωσε ότι για να ξεκινήσει το έργο θα πρέπει να υπάρξουν αυστηρές διαδικασίες, οι οποίες θα εγκριθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο. Γνωστοποίησε ότι εστάλη έγγραφο προς τους εμπλεκόμενους ζητώντας το έργο να τρέξει γρήγορα και πως δεν θα συναινέσει ο δήμος εάν δεν υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που υπήρξαν για το θέμα της ανάπλασης της ΔΕΘ. «Εάν δεν συντρέξουν αυτές οι προϋποθέσεις που διασφαλίζουν το Μητροπολιτικό Πάρκο και την ήπια ανάπλαση, δεν ισχύει η σύμφωνη γνώμη του δήμου», υπογράμμισε ο κ. Αγγελούδης, αναφέροντας πως στόχος είναι το έργο να προχωρήσει άμεσα.

Πηγή: voria.gr

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…