Στις εξόδους της πόλης βρίσκονται αρκετοί Θεσσαλονικείς, εκμεταλλευόμενοι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και τον καλό καιρό, την ίδια ώρα που άλλοι, Έλληνες και ξένοι τουρίστες, ακολουθούν την ανίστροφη διαδρομή και έρχονται στη Θεσσαλονίκη για τις ίδιες μέρες.

Πρωτοστατούν σε αυτούς οι Τούρκοι, η παρουσία των οποίων είναι εμφανής στην πόλη, ενώ κάποιοι ξεκίνησαν διακοπές και επέλεξαν τη Χαλκιδική, την Πιερία, την Καβάλα και τις ακτές της Θράκης.

Στα διόδια των Μαλγάρων, άρχισαν να σχηματίζονται οι πρώτες ουρές οχημάτων από το μεσημέρι της Παρασκευής (29/5), με την κίνηση να αυξάνεται συνεχώς και την έξοδο να κορυφώνεται μέχρι αύριο (30/5) το μεσημέρι.

Την ίδια ώρα, στα ΚΤΕΛ Μακεδονία, η κίνηση σήμερα είναι αυξημένη κατά 25%, με τους υπεύθυνους να προσθέτουν εξτρά δρομολόγια, ενώ και τα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, εμφανίζουν μεγάλη πληρότητα, με δημοφιλέστερους προορισμούς το Πευκοχώρι και τη Νικήτη.

Αυξημένη είναι η οδική κίνηση και στις πύλες εισόδου της χώρας από Βαλκάνιους που επέλεξαν τη χώρα μας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Η πόλη δεν αδειάζει καθώς ένα μεγάλο «κύμα» Τούρκων τουριστών την έχει κατακλύσει, με τις πληρότητες στα ξενοδοχεία να αγγίζουν το 80%.

Στους δρόμους, στις ταβένρες και στα καφέ αρκετοί Τούρκοι τουρίστες, ζευγάρια, παρέες, οικογένειες απολαμβάνουν τον καλό καιρό, το φαγητό τους, τη βόλτα στην παραλία, τα ψώνια τους στην αγορά και στα εμπορικά κέντρα.

Οι Τούρκοι αναμένεται να τονώσουν φέτος την τουριστική κίνηση της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και των νησιών του Βορείου Αιγαίου, μετά μάλιστα και την ακτοπλοϊκή σύνδεση που απέκτησε η Λήμνος με το λιμάνι του Τανάκαλε.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρμόδιων αρχών ο αριθμός των Τούρκων τουριστών που έρχονται για διακοπές στην Ελλάδα, έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία 4 χρόνια, και μόνο πέρσι ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύριο. Διπλωματικές πηγές ανέφεραν σε πρόσφατο ρεπορτάζ του Euronews πωςμόνο το ελληνικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη εκδίδει περίπου 1.300 βίζες ημερησίως, κυρίως πολλαπλών εισόδων, για Τούρκους που θέλουν να ταξιδεύουν συχνά στην Ελλάδα.

Πηγή: voria.gr

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…