Όπως επισημαίνουν, στην παρούσα φάση δεν σκοπεύουν να προχωρήσουν σε αποκλεισμούς δρόμων, ωστόσο η κινητοποίηση λειτουργεί ως προειδοποίηση για πιθανή κλιμάκωση των δράσεών τους το προσεχές διάστημα.
Την ίδια στιγμή, η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι οι αγρότες ενδέχεται να κινηθούν προς την Εθνική Οδό Αθηνών–Θεσσαλονίκης με στόχο να τη μπλοκάρουν. Για τον λόγο αυτό, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, παρακολουθώντας διακριτικά τις κινήσεις των διαδηλωτών.
Οι παραγωγοί υπογραμμίζουν ότι τα αιτήματά τους εξακολουθούν να μένουν αναπάντητα και ζητούν άμεσες και ξεκάθαρες δεσμεύσεις από την κυβέρνηση. Σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποιούν πως θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, παρατάσσοντας τα τρακτέρ τους στην εθνική οδό επ’ αόριστον, αυξάνοντας έτσι την πίεση προς την Πολιτεία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία είχε στήσει μπλόκο πριν από την αερογέφυρα των Μαλγάρων, το οποίο τελικά απομακρύνθηκε έπειτα από διαπραγματεύσεις, επιτρέποντας τη διέλευση των τρακτέρ.
