Τουλάχιστον 235 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 4.300 έχουν τραυματιστεί, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Βενεζουέλας, Κάρλος Αλβαράδο, στα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί, καθώς περισσότεροι από 36.000 άνθρωποι έχουν δηλωθεί αγνοούμενοι.
Ο δεύτερος σεισμός, που σημειώθηκε λίγα δευτερόλεπτα μετά τον πρώτο, ήταν ο ισχυρότερος που έχει βιώσει η Βενεζουέλα εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, ενώ εκτιμάται ότι περίπου 18 εκατομμύρια άνθρωποι τον αισθάνθηκαν.
Τραυματίες ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια καλυμμένοι με σκόνη και αίμα, μεταξύ των οποίων παιδιά και ζώα. Η κρατική τηλεόραση της Βενεζουέλας μετέδωσε σκληρά πλάνα από τις επιχειρήσεις διάσωσης, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα που είχε παγιδευτεί κάτω από έναν τσιμεντένιο τοίχο με μόνο το γυμνό της πόδι να προεξέχει, πριν οι διασώστες την βγάλουν ζωντανή.
Η παράκτια περιοχή Λα Γκουάιρα, βόρεια της πρωτεύουσας Καράκας, βρέθηκε στο επίκεντρο των σεισμών. Εκεί βρίσκεται το κύριο αεροδρόμιο της χώρας, το οποίο έκλεισε λόγω ζημιών, κάνοντας το έργο των διασωστών που φτάνουν στη Βενεζουέλα από άλλες χώρες πιο δύσκολο.
