Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 2 Φεβρουαρίου και θα κλείσουν την Καθαρά Δευτέρα, έχοντας ως αποκορύφωμα την καρναβαλική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου. «Στόχος είναι να διαμορφώσουμε μια συμμετοχική, χαρούμενη και εξωστρεφή γιορτή για όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης, ενισχύοντας την πολιτιστική ταυτότητα της πόλης και προβάλλοντάς την ως έναν δυναμικό, ζωντανό και σύγχρονο αστικό προορισμό», αναφέρουν οι διοργανωτές. Αυτή την περίοδο τρέχουν οι διαδικασίες προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις, από Αστυνομία και Τροχαία, προκειμένου να διεξαχθούν οι εκδηλώσεις με ασφάλεια για όλους τους συμμετέχοντες.
Ήδη οι αιτήσεις για συμμετοχή στη φετινή παρέλαση, με 28 έως τώρα θεματικές ομάδες, έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις περσινές στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τον πρόεδρο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «Καρναβάλι Θεσσαλονίκης» Μανουέλ Αλεξάνδρε Μιχαηλίδη. Σημείο συγκεντρωσης των καρναβαλιστών θα είναι και φέτος ο Λευκός Πύργος προκειμένου στη συνέχεια να ξεχυθούν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, χορεύοντας και διασκεδάζοντας σε ρυθμούς σάμπα. Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο κ. Μιχαηλίδης εκτιμάται ότι φέτος θα ξεπεραστεί κατά πολύ ο αριθμός των 3.000 καρναβαλιστών που συμμετείχε στην παρέλαση. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μια μεγαλη συναυλία με γνωστό καλλιτέχνη, η οποία διοργανώνεται από τον κεντρικό δήμο.
Πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις
Φέτος, εκτός από τη μεγάλη παρέλαση, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Καρναβάλι Θεσσαλονίκης» σχεδιάζει μια σειρά και άλλων εκδηλώσεων σε διάφορα σημεία της πόλης. «Δεν θέλουμε να έχουμε μόνο μια παρέλαση και συναυλία και γι΄ αυτό τον λόγο σχεδιάζουμε και άλλες δράσεις», τόνισε ο κ. Μιχαηλίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη κλειδώσει μια εκδήλωση στις 6 Φεβρουαρίου στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας με τους Αράπηδες από τον Προφήτη – Αραπλούκι, στο Labattoir στις 8 του μήνα με καλλιτεχνικό πατινάζ και κουκλοθέατρο, όπως επίσης και στις 18 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης με χορούς tango και salsa. Υπάρχουν σκέψεις να πραγματοποιηθεί και μια εκδήλωση στις 2 Φεβρουαρίου, στην έναρξη της καρναβαλικής περιόδου στη Θεσσαλονίκη. «Κάθε χρόνο προσπαθούμε να βάζουμε ένα λιθαράκι επιπλέον για να μην έχουμε μόνο την παρέλαση», τόνισε ο κ. Μιχαηλίδης.
• Online Αίτηση μέλους συλλόγου: https://bit.ly/OnlineMemberForm
• Δήλωση Συμμετοχής Καρναβαλιστών: https://bit.ly/ThessOnlineParticipatForm
• Δήλωση Συμμετοχής Εθελοντών: https://bit.ly/ThessOnlineVolunteersForm
• Viber - Κανάλι Ενημέρωσης: https://bit.ly/ViberInfoGroup
πηγή voria.gr
