«Η πυρκαγιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο», προειδοποίησε περί τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ο κυβερνήτης της Ιζμίρ (Σμύρνης) Σουλεϊμάν Ελμπάν, διευκρινίζοντας πως «σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και τεχνικούς επιτόπου, η φωτιά αναμφίβολα προκλήθηκε από καλώδιο γραμμής του δικτύου ηλεκτροδότησης».
Σύμφωνα με τη ραδιοφωνία του NTV, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες νωρίς το απόγευμα σε αγροτική έκταση κι εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα εξαιτίας των ανέμων σε παρακείμενη δασική έκταση και σε ελαιώνα.
«Οι υψηλές θερμοκρασίες και ο άνεμος δυσκολεύουν τις προσπάθειες να ελεγχθεί η φωτιά», διευκρίνισε ο ραδιοφωνικός σταθμός καθώς ομάδες πυροσβεστών συνέχιζαν το έργο τους μέσα στη νύχτα.
Çeşme’de yangın yerleşim yerlerine ulaştı. Sözün bittiği yer. Yani ne diyeceğimi bilemiyorum delirmek üzeriyiz.#izmiryanıyor
— İzmir Hava Durumu (@izmirhavadurmu) July 2, 2025
pic.twitter.com/y9JXg5TWdq
