Σήμερα Σάββατο 24 Μαΐου ένα από τα πλέον εμβληματικά τοπόσημα της Θεσσαλονίκης, η Αψίδα του Γαλέριου, μετατρέπεται σε γήπεδο στίβου για να φιλοξενήσει ένα μοναδικό αθλητικό γεγονός: Τον αγώνα άλματος επί κοντώ, στο πλαίσιο των Διεθνών Αγώνων Μέγας Αλέξανδρος – Θεσσαλονίκη 2025 φέρνει 23 αθλητές και αθλήτριες υψηλού επιπέδου από την Ελλάδα και άλλες επτά χώρες (Κύπρος, Σλοβενία, Κροατία, Ιταλία, Βραζιλία, Τουρκία και ΗΠΑ) να προσφέρουν ένα ξεχωριστό αθλητικό θέαμα στην καρδιά της πόλης.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης που θα ξεκινήσει με τις γυναίκες άλτριες να αγωνίζονται στις 17.30 και να ακολουθούν οι άντρες άλτες στις 20.30. Ο αγώνας διοργανώνεται από το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Αθλητικό Κέντρο «Προμηθέας». Η διοργάνωση γίνεται υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.
Στους αγώνες μετέχουν κορυφαίοι Έλληνες και Ελληνίδες και γνωστά ονόματα από το διεθνή χώρο.
Στους αγώνες μετέχουν κορυφαίοι Έλληνες και Ελληνίδες και γνωστά ονόματα από το διεθνή χώρο. Συγκεκριμένα, θα αγωνιστούν, μεταξύ άλλων, οι Γιάννης Ρίζος, Γιώργος Παπαναστασίου, Αντώνης Σάντας, Αριάδνη Αδαμοπούλου, Αναστασία Μπουμπουλίδη και Αριάδνη Μήρτσιου, όπως επίσης οι Ιταλίδες Μαρία Ρομπέρτα Γκέρκα και Σόνια Μαλαβίζι, ο Αμερικανός Κάρσον Γουότερς και ο Κροάτης ΙβάνΤζερόνιμο Σέριτς.
Παρουσία του ομοσπονδιακού προπονητή και τεχνικού διευθυντή του αγώνα, Νίκου Βαρσάμη, του εκπροσώπου του Αθλητικού Κέντρου «Προμηθέας» Γιάννη Χατζηλαζαρίδη και δύο εκ των αθλητών που θα συμμετάσχουν, του πρωταθλητή Μεσογειονίκη, Γιάννη Ρίζου και της πρωταθλήτριας Κ20 και 2ης Βαλκανιονίκη, Ηρούς Βαρδή τονίστηκε πως οι αγώνες είναι ενταγμένοι στο καλεντάρι τόσο του ΣΕΓΑΣ όσο και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στην κατηγορία D.
«Επιδίωξή μας είναι, να συνδέσουμε μνημεία – τοπόσημα της πόλης μας με τον Αθλητισμό και αυτή η σύνδεση να δημιουργήσει μοναδικές εικόνες που θα προβληθούν σε όλο τον κόσμο, επανασυστήνοντας τη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη μπορεί και πρέπει να βγάλει προς τα έξω ένα πρωτοποριακό αθλητικό και τουριστικό προϊόν. Κάνουμε πράξη τη γνωριμία του αθλήματος με τον πλούτο της Θεσσαλονίκης και προσδοκούμε την εξαγωγή ενός δυναμικού τουριστικού προϊόντος. Η Καμάρα είναι μόνο η αρχή, είναι το πρώτο βήμα ώστε να δούμε ποια άλλα αθλήματα μπορούμε να συνδέσουμε με σημεία αναφοράς της πόλης μας» σημείωσε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης, σε συνέντευξη Τύπου που έγινε πριν από λίγες ημέρες για τη σημερινή εκδήλωση.
Από την πλευρά της, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού, Κούλα Γιαννακίδου προσέθεσε: «Είναι η πρώτη φορά που στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται μια σχετική δράση. Το βλέπαμε σε άλλες πόλεις και αποφασίσαμε να το φέρουμε και εδώ. Θα είναι μια μαγική εικόνα που θέλουμε να ταξιδέψει παντού, με τον αθλητή πάνω στον πήχη του άλματος επί κοντώ, δίπλα στην Καμάρα, κοντά στη Ροτόντα και με το παραλιακό μέτωπο. Είναι η εικόνα μιας Θεσσαλονίκης που αλλάζει» κατέληξε, επισημαίνοντας πως απόλυτη προτεραιότητα δίδεται στην ασφάλεια των αθλητών και των θεατών.
