Το ποσό των 1,57 δισ. ευρώ άγγιξε ο τζίρος του παράνομου τζόγου στην Ελλάδα το 2024, σύμφωνα με την Έκθεση Πεπραγμένων που υπέβαλε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων στη Βουλή. 


Περίπου 800.000 άτομα υπολογίζεται ότι έπαιξαν σε μη αδειοδοτημένο περιβάλλον κατά την περσινή χρονιά, δείχνοντας ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι υπαρκτό και σε πολλές περιπτώσεις κυριαρχεί.

Όπως σε κάθε εορταστική περίοδο, η αστυνομία εντατικοποιεί τους ελέγχους με στόχο να παταχθεί όσον το δυνατόν περισσότερο το φαινόμενο του παράνομου τζόγου.

Οι Αρχές βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση, ενώ ενδεικτικό είναι το γεγονός πως από την αρχή του έτους έχουν πραγματοποιηθεί 174 συλλήψεις σε 11 μεγάλες υποθέσεις παράνομου τζόγου που έχουν διαλευκανθεί.

Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ η Θεσσαλονίκη


Σε πρωταθλήτρια του παράνομου τζόγου φαίνεται πως εξελίσσεται η Θεσσαλονίκη. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα στο 2025 έχουν ήδη εντοπιστεί τρεις υποθέσεις παράνομου τζόγου στην πόλη, οδηγώντας 20 άτομα ενώπιον του εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα, στις 4 Ιανουαρίου, η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, από το οποίο κατάσχεσε 20 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ προχώρησε σε συλλήψεις 4 ατόμων, με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος να συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων.

Το παράνομο κατάστημα που εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη την περασμένη εβδομάδα.

Έναν μήνα αργότερα, στις 5 Φεβρουαρίου, η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε και νέο χτύπημα κατά του παράνομου τζόγου στη Θεσσαλονίκη συλλαμβάνοντας 11 άτομα που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Ακόμη ένας ναός παράνομου τζόγου σφραγίστηκε, πριν από λίγες ημέρες, με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος να προχωρά σε 5 συλλήψεις και κατάσχεση 18 ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Αυστηρά πρόστιμα για τους παραβάτες

Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι με βαρύτατα πρόστιμα, μέχρι και ποινές φυλάκισης, κινδυνεύουν και όσοι συμμετέχουν σε παράνομα παίγνια και όχι μόνο όσοι διοργανώνουν τυχερά παίγνια χωρίς άδεια.

Ειδικότερα, για τους παράνομους παίκτες προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως τριών μηνών και χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.

Αναφορικά με τα πρόσωπα που διενεργούν παίγνια χωρίς την απαιτούμενη άδεια, προβλέπεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως και 200.000 ευρώ, ανά παιγνιομηχάνημα, αν τα παίγνια διεξάγονται με παιγνιομηχανήματα.

Αν τα παίγνια διεξάγονται μέσω του διαδικτύου, προβλέπεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 200.000 έως και 500.000 ευρώ, ενώ αν τα παίγνια που διεξάγονται είναι τυχερά, προβλέπεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών και χρηματική ποινή 700.000 ευρώ, ανεξάρτητα από τον τρόπο ή το μέσο διεξαγωγής των παιγνίων.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…