Θεσσαλονίκη: Ο Γιώργος Μενής ο μεγάλος νικητής του 19ου Διεθνούς Μαραθωνίου “Μέγας Αλέξανδρος” – Πρώτη η Δημάκη στις γυναίκες
Ο 37χρονος Γιώργος Μενής είναι ο μεγάλος νικητής του 19ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» που πραγματοποιήθηκε σήμερα.
Ο αθλητής του ΑΟ Παλαιού Φάληρου διένυσε την απόσταση των 42 χιλιομέτρων, από την Πέλλα έως το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, σε 2 ώρες 22 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα.
«Ήθελα να απολαύσω τη διαδρομή και το ευχαριστήθηκα πραγματικά. Το είδα σαν προπόνηση. Μπαίνοντας στη Θεσσαλονίκη, από το 36ο χιλιόμετρο και μετά, συγκινήθηκα και ανατρίχιασα. Ειδικά όταν μπήκα στη Λεωφόρο Νίκης, ήταν συναρπαστικό! Ήρθα χωρίς να έχω προετοιμαστεί πολύ και ο χρόνος που σημείωσα είναι ελπιδοφόρος για την συνέχεια. Στόχος μου για φέτος είναι να τρέξω κάτω από τις 2 ώρες 20 λεπτά», δήλωσε μετά την επικράτησή του ο Γιώργος Μενής, ο οποίος αγωνίστηκε και θριάμβευσε στον «Μαραθώνιο της Ιστορίας» για πρώτη φορά, έπειτα από δύο επιτυχημένες συμμετοχές και ισάριθμα χάλκινα μετάλλια στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης το 2017 και 2018.
Στη δεύτερη θέση με χρόνο 2 ώρες 24 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα τερμάτισε ο Γιώργος Καλαπόδης, αθλητής του του ΑΣ Αιγίου Αθηνόδωρος. Λίγο πιο πίσω του, στην τρίτη θέση, ο μαραθωνοδρόμος Γιώργος Μίνος του Ολυμπιακού με χρόνο 2 ώρες 26 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα.
Στην κατηγορία των γυναικών, θριαμβεύτρια του φετινού Μαραθωνίου ήταν η Ντενίς Δημάκη με χρόνο 2 ώρες 51 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα.
Νωρίτερα στο πλαίσιο της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε αγώνας δρόμου 10 χιλιομέτρων από τους Αμπελοκήπους με κατάληξη το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Οι Τριάδες νικητών-νικητριών στα 10 χλμ έχουν ως εξής:
10.000μ. ΑΝΔΡΕΣ
Ορφέας Γιαννάτης (ΓΣ Ηρακλής) 31:21
Κωνσταντίνος Πασπαλιάρης (Mizuno Running Team) 31:37
Γιωργος Ματζαρίδης (Matzaridis Running Team) 31.44
10.000μ. ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Αθανασία Κοκκορού (Stoikos Running Team) 34:51
Κατερίνα Κουτλή (Adidas Runners Athens) 35:38
Άννα Μαρία Γκράτσια (ΑΓΣ Οιν. Αγ. Στεφάνου Αττικής) 38:12
πηγη:thestival.gr