Ο Γεράσιμος τους τελευταίους μήνες νοσηλευόταν σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στο Μιλάνο, όμως σήμερα αναμένεται να μεταφερθεί σε αντίστοιχο κέντρο στη Λάρισα, για να συνεχίσει τη δύσκολη μάχη που δίνει.
Ο δικηγόρος του πατέρα του, Λουκάς Αποστολίδης, είχε αναφέρει σε ανάρτησή του: «Ένα θαύμα το πώς γλύτωσε ο Γεράσιμος στην τραγωδία των Τεμπών! Δυο χρόνια και η καρδιά του χτυπάει δυνατά, δίνοντας τη μάχη για τη ζωή… Μεταφέρεται από το Μιλάνο στη Λάρισα και η θετική ενέργεια του καθενός μας μπορεί να ενισχύσει τον αγώνα του! Ήρωες, πραγματικά, οι γονείς του!».
Η μητέρα του είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star τον μεγάλο αγώνα του Γεράσιμου και της οικογένειας «Πόσο να αντέχει ο άνθωπος, να βλέπει ό,τι αγαπάει να υποφέρει; 58 είναι τα θύματα! Και βάλτε τα στη νιοστή!», είχε πει.
Μιλώντας για τις επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε όλα αυτά τα χρόνια ο Γεράσιμος, ανέφερε: «Η πρώτη εγχείρηση έγινε αμέσως. Η πίεση στον εγκέφαλο αυξανόταν δραματικά. Σε δώδεκα ώρες και η δεύτερη κρανιεκτομή. Άντεξε. Κανείς δεν το περίμενε. Από το ωστικό κύμα οι πνεύμονες είχαν θλάσεις. Όλα τα σπλάχνα τραυματισμένα. Δύο σπασμένα πλευρά κι ένα κόκκαλο της σπονδυλικής στήλης. Περνούν οι μέρες... δύο τεράστιες αντλίες με ειδικά φίλτρα ανακύκλωναν το αίμα του. Σε 24 μέρες ακολουθεί χειρουργείο στο πόδι. Λάμα με βίδες. Ακολουθούν ακραίες λοιμώξεις. Οι χρυσοί μου γιατροί του χάριζαν κάθε μέρα την ζωή».
