Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης, ζεστός καφές, ζυμωτό ψωμί, τσουρέκι, μέλι, φρούτα και χυμοί περίμεναν τους ταξιδιώτες που θα πετούσαν σήμερα το πρωί από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης στον χώρο αναχωρήσεων.

 

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, η Fraport, ο δήμος Θεσσαλονίκης, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, η Ένωση Ξενοδόχων, ο δήμος Θέρμης και η HYATT έστρωσαν ένα μοναδικό γαστρονομικό πρωινό με προϊόντα από την πόλη και τις γειτονικές περιοχές δίνοντας τη δυνατότητα στους τουρίστες, αλλά και τους υπόλοιπους ταξιδιώτες να πάρουν αναχωρώντας μια ακόμη μοναδική γεύση από τη Μακεδονία.

 

Ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, Γιώργος Βήλος, τόνισε πως «τέτοιες ενέργειες όπως η σημερινή έχουν στόχο να αναδείξουν τα γαστρονομικά πλεονεκτήματα που έχει η Θεσσαλονίκη».

 

«Δεν είναι τυχαίο που η Θεσσαλονίκη αποτελεί ανάμεσα στα άλλα έναν μοναδικό γαστρονομικό προορισμό διεθνώς γι’ αυτό και η Unesco την έχει συμπεριλάβει στις 60 πόλεις παγκοσμίως στον σχετικό κατάλογο», είπε ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Διαδημοτικής Συνεργασίας, Βασίλης Γάκης.

 

Τέτοιες πρωτοβουλίες βοηθούν στην ανάπτυξη του τουρισμού και του κλάδου, ο οποίος αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων, σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Μανδρίνος. Ο ίδιος προανήγγειλε πως τις επόμενες μέρες σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης «θα έχουμε την ευκαιρία να ανακοινώσουμε σημαντικά μέτρα για την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης».

 

Ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, υπογράμμισε τη σημασία που έχουν οι υποδομές για την ανάπτυξη του τουρισμού και εξήρε τα επενδυτικά βήματα που έχει κάνει γι’ αυτό τον σκοπό η Fraport στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

πηγή voria.gr
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…