Στην κατάρριψη ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους στο Κουρσκ της Ρωσίας υποστηρίζει ότι προέβη ο ουκρανικός στρατός, όπως μεταδίδουν τα ουκρανικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με το Κίεβο, από την έναρξη των επιχειρήσεων στα ρωσικά εδάφη, κρατά 100 αιχμαλώτους πολέμου.



Την ίδια ώρα, Αμερικανοί αξιωματούχοι που μίλησαν στο Wall Street Journal ανέφεραν ότι η Ρωσία απέσυρε μέρος των στρατευμάτων της από την Ουκρανία, ως απάντηση για τις επιθέσεις εντός της επικράτειάς της.


Αν και η Μόσχα υποστήριξε ότι άρχισε να αναχαιτίζει την επίθεση στο Κουρσκ, ο κυβερνήτης του γειτονικού Μπέλγκοροντ κήρυξε περιφερειακή κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις πρώτες πρωινές ώρες, επικαλούμενος συνεχιζόμενες ουκρανικές επιθέσεις

Η ουκρανική τηλεόραση, σε ρεπορτάζ που μετέδωσε δημοσιογράφος που βρίσκεται στην πόλη δείχνει ουκρανικά στρατεύματα να κατεβάζουν ρωσική σημαία από κτίριο στο Κουρσκ.

Τα πλάνα έδειχναν ένα τριώροφο κτίριο στην πόλη Σούτζα και τρεις στρατιώτες να κατεβάζουν τη σημαία ενώ φώναζαν «δόξα στην Ουκρανία».

Αν και η Μόσχα υποστηρίζει ότι άρχισε να αναχαιτίζει την επίθεση, ο κυβερνήτης του γειτονικού Μπέλγκοροντ κήρυξε περιφερειακή κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, επικαλούμενος συνεχιζόμενες ουκρανικές επιθέσεις.

Οι κάτοικοι των πόλεων και των χωριών του Κουρσκ συνεχίζουν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, καθώς συνεχίζεται η εισβολή της Ουκρανίας στη συνοριακή περιοχή. Περίπου 121.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή ή έχουν εγκαταλείψει μόνοι τους τις πληγείσες περιοχές.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…