Έως την 88η ΔΕΘ θα γίνει γνωστή η ακριβής ημερομηνία παράδοσης της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, επαναλαμβάνοντας ότι το έργο θα είναι έτοιμο τον προσεχή Νοέμβριο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα παραδοθούν όλοι οι σταθμοί, στο σύνολο 13, και οι συρμοί έναν μήνα πριν το τέλος του έτους, ενώ η επέκταση προς την Καλαμαριά, που αφορά ακόμη πέντε σταθμούς, θα παραδοθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

Αναφερόμενος στον ΟΑΣΘ, και με αφορμή τα χθεσινά εγκαίνια του σταθμού φόρτισης στο αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης, που θα έχει τη δυνατότητα να φορτίζει ταυτόχρονα 110 λεωφορεία (όσα δηλαδή κινούνται σήμερα στους δρόμους της πόλης), ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε επίσης ότι το αμέσως επόμενο διάστημα έρχεται νέος διαγωνισμός για 700 αστικά λεωφορεία σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. «Τα περίπου 200 νέα λεωφορεία είναι για τη Θεσσαλονίκη», επισήμανε, τονίζοντας ότι σήμερα ο στόλος του ΟΑΣΘ στην πόλη είναι κατά το 1/3 ηλεκτροκινούμενος.

Σημείωσε, δε, ότι για πρώτη φορά επίκειται διαγωνισμός και για την αγορά 50 με 100 λεωφορείων υδρογόνου, χωρίς, ωστόσο, να ξεκαθαρίσει αν προορίζονται για την Αθήνα ή για τη Θεσσαλονίκη ή και για τις δύο πόλεις.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…