Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μίλησε στον SKAI για την ψηφιοποίηση των αρχείων των υποθηκοφυλακείων Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά και 30 ακόμη περιοχών.

«Σας είχαμε πει ότι πρέπει να τελειώνουμε με τους τόνους χαρτιών, έτσι λοιπόν το έργο ψηφιοποίησης των αρχείων προχωράει», επεσήμανε ο κ. Κυρανάκης, ενώ ανέφερε πως οι δικηγόροι μπορούν πλέον να κάνουν ψηφιακά έρευνα τίτλων από την ηλεκτρονική διεύθυνση archive.ktimatologio.gr

«Αυτήν τη στιγμή έχουν ψηφιοποιηθεί πάνω από 50 εκατομμύρια σελίδες χαρτιού και το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι εδώ και μήνες το 90% της κίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη γίνεται ψηφιακά. Στόχος μας να μειώσουμε τα τετραγωνικά των κτιρίων που πληρώνει μίσθωμα, για να γλιτώσει έξοδα και χρόνο.

«Μου έρχονται στο γραφείο μου καταγγελίες από πολίτες ότι τους έχουν ζητήσει γρηγορόσημα. Κάθε φορά που γίνεται αυτό, τους ζητώ να πάμε μαζί στην Αστυνομία και στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων. Δεν έχει κανείς να φοβάται τίποτα, υπάρχει παντού ανωνυμία, όλοι οι εκβιαστές και οι διάφοροι διεφθαρμένοι πρέπει να ξυλωθούν από το ελληνικό Δημόσιο», προσέθεσε ο υφυπουργός.


Πηγή: skai.gr

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…