Με δύο θετικές ειδήσεις επισφραγίστηκε η σημερινή συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο, βρέθηκε η έκταση της Αγίας Φωτεινής πίσω από τη ΔΕΘ και το πάρκο Πεδίον του Άρεως.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον υφυπουργό, για το θέμα της έκτασης της Αγίας Φωτεινής έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τα Στρατιωτικά Οικήματα Αξιωματικών (ΣΟΑ) που είναι στην περιοχή προκειμένου να βρεθεί μία λύση, ώστε, όπως σημείωσε ο κ. Κεφαλογιάννης, να προχωρήσει άμεσα η ανάπλαση μπροστά από τον χώρο της ΔΕΘ.

«Όπως γνωρίζετε πολύ καλά είναι οικήματα στα οποία κατοικούν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Ωστόσο, υπάρχει μία καλή συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών έτσι ώστε στο μεσοδιάστημα να βρεθεί μία λύση για αυτές τις οικογένειες, μέσω της επιδότησης "Ενοικίου", όπως επίσης και ένα κονδύλι, ώστε να κατασκευαστούν νέα ΣΟΑ για να στεγαστούν τα αντίστοιχα στελέχη», τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός, πρόκειται να παραχωρηθεί στον δήμο, μέσω χρησιδανείου, το πάρκο Πεδίον του Άρεως επί της Λεωφόρου Στρατού, έκτασης 16 στρεμμάτων. Η παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου είχε λήξει εδώ και περίπου 2 χρόνια. «Βεβαίως υπάρχει η θετική διάθεση από πλευράς Υπουργείου, να ανανεωθεί το χρησιδάνειο, το οποίο υπήρχε προς τον Δήμο και σύντομα θα υπάρξουν και συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όσον αφορά και τη χρονική διάρκεια, αλλά και τη διαδικασία, η οποία θα ακολουθηθεί», υπογράμμισε ο κ. Κεφαλογιάννης, σημειώνοντας πως και για τα δύο θέματα που του έθεσε ο κ. Αγγελούδης, «είμαστε σε μία κατεύθυνση επίλυσης».

Τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον υφυπουργό, θα υπάρξουν και οι λεπτομέρειες, έτσι ώστε, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «πραγματικά αιτήματα, τα οποία είναι εύλογα και τεκμηριωμένα να έχουν μία θετική έκβαση».

Τα δύο αυτά ζητήματα έχει ψηλά στην ατζέντα της διοίκησής του ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης, για αυτονόητους λόγους, όπως είπε χαρακτηριστικά. «Ο κ. υπουργός ήταν ενήμερος για τα δύο ζητήματα και έδειξε διάθεση για ανακοινώσεις. Τον ευχαριστώ πολύ και νομίζω πως όταν υπάρχει τεκμηριωμένη, οργανωμένη συζήτηση και διεκδίκηση, αλλά και ευήκοα ώτα, βρίσκονται, επ' αγαθώ και επ' ωφελεία της πόλη,ς πάντοτε λύσεις", ανέφερε ο δήμαρχος.

Σημειώνεται ότι η έκταση της Αγίας Φωτεινής ήταν μια από τις κόκκινες γραμμές της διοίκησης Αγγελούδη προκειμένου να συμφωνήσει ο δήμος στην ανάπλαση της ΔΕΘ.

πηγή: Voria.gr

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…