Σε 16 απάτες φαίνεται πως εμπλέκετε κύκλωμα που εξιχνιάστηκε μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών.

Το κύκλωμα δρούσε σε όλη την Ελλάδα  και μόνο σε τρεις μήνες το 2022 απέσπασε πάνω από 300.000 ευρώ.


Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος οκτώ ανδρών και μίας γυναίκας, για τα αδικήματα της απάτης με υπολογιστή και της εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, τα προαναφερόμενα άτομα, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, συγκρότησαν/εντάχθηκαν σε εγκληματική οργάνωση, έχοντας διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη συστηματική εξαπάτηση πολιτών και την απόσπαση χρημάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τηλεφωνούσαν σε εταιρείες, επιχειρήσεις ή φυσικά πρόσωπα παριστάνοντας τον λογιστή ή τον υποψήφιο αγοραστή/πελάτη και με διάφορα τεχνάσματα αποσπούσαν τα στοιχεία των ηλεκτρονικών τραπεζικών λογαριασμών τους (όνομα χρήστη, κωδικός εισόδου, κωδικοί ΟΤPs).

Στη συνέχεια μετέφεραν χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς ατόμων, που είχαν «στρατολογήσει» έναντι χρηματικής αμοιβής.

Εξιχνιάστηκαν συνολικά 16 περιπτώσεις απάτης που έγιναν από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2022, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και συγκεκριμένα:

Επτά στην Αττική,α
τρεις στη Θεσσαλονίκη και
από μία σε Γρεβενά, Έβρο, Εύβοια, Κεφαλονιά, Φλώρινα και Χανιά.
Συνολικά κατάφεραν να αποσπάσουν από τους παθόντες το χρηματικό ποσό των 305.789 ευρώ.

Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και 15 άτομα, δικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των άγνωστων μελών της οργάνωσης, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…