Στο 3,4% ενισχύθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο, σύμφωνα με προβλέψεις της Εurostat. Παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με τον Φεβρουάριο που ήταν 3,1%.


Στην Ευρωζώνη ο πληθωρισμός υποχώρησε από το 2,6% στο 2,4% φέρνοντας ένα βήμα πιο κοντά την έναρξη της μείωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Σε ό,τι αφορά τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού της ζώνης του ευρώ, οι υπηρεσίες είχαν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Μάρτιο (4,0%, σταθερός σε σχέση με τον Φεβρουάριο), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (2,7%, έναντι 3,9% τον Φεβρουάριο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (1,1%, έναντι 1,6% τον Φεβρουάριο) και την ενέργεια (-1,8%, έναντι -3,7% τον Φεβρουάριο). Έτσι, για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες σε επίπεδο Ευρωζώνης ο πληθωρισμός στα τρόφιμα πέρασε σε δεύτερη μοίρα συγκριτικά με τον πληθωρισμό στις υπηρεσίες.

Στο 2,3% υποχώρησε ο πληθωρισμός στη Γερμανία, 1,3% στην Ιταλία, Κάτω από το 3% στη Γαλλία, στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ισπανία.

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΙ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…